Hajdariju u srijedu izriču presudu

On je juče u sudnici ponovio da ne zna odakle droga u automobilu kojim se sa Kosova preko crnogorske granice uputio prema Sloveniji
233 pregleda 0 komentar(a)
Enver Hajdari, Foto: Jadranka Ćetković
Enver Hajdari, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 11.07.2017. 17:58h

U bjelopoljskom Višem sudu sjutra će biti izrečena presuda slovenačkom državljaninu Enveru Hajdariju (57), okrivljenom za šverc 11,5 kilograma marihuane.

On je juče u sudnici ponovio da ne zna odakle droga u automobilu kojim se sa Kosova preko crnogorske granice uputio prema Sloveniji.

Hajdariju je stavljeno na teret da je 12. aprila na graničnom prelazu Kula kod Rožaja, automobilom neovlašćeno unio 11,4 kilograma marihuane. Par sati kasnije drogu su kod Hajdarija pronašli službenici graničnog prelaza Debeli brijeg.

Policajci Saša Adžić i Slobodan Lučić ispričali su juče u sudnici da su na Debelom brijegu vršili pregled vozila, a da je pretres izvšio carinski službenik Ljubiša Vukmirović.

Tvrdili su da je njihov kolega iz Grupe za droge Dragan Krivokapić, nakon što je izuzet uzorak, vozaču saopštio pravo da može da angažuje advokata.

Vukmirović je kazao da je u kontroli vozila koristio akumulatorsku bušilicu, kojom je izvadio dio supstance za koju je posumnjao da je marihuana.

Hajdarijev branilac, advokat Kasim Dizdarević prigovorio je iskazima svjedoka, ističući da je očigledno da se radilo o pretresu a ne pregledu vozila, što je urađeno mimo ZKP-a.

Dizdarević je ocijenio i da navodi optužnice nijesu dokazani.

Državna tužiteljka Ljubinka Madžgalj u završnim riječima istakla je da je svim izvedenim dokazima utvrđeno da je Hajdari krivično djelo počinio na način predstavljen optužnicom:

“Optuženi je u u istrazi kazao su mu na graničnom prelazu Debeli brijeg policijski službenici naložili da ode u garažu, jer su uočili sumnjiv bunker, da se uspaničio i krenuo dalje, nakon čega se vratio. Na glavnom pretresu tvrdio je da je nastavio put dalje, jer je mislio da može da nastavi, a da se vratio jer je shvatio da je zaboravio ličnu kartu, što je sračunato na izbjegavanje odgovornosti”, kazala je tužiteljka.

Bonus video: