DF: Katnić uzeo novac za sklapanje nagodbe sa Savićem

"Potvrđujući ovu mafijašku nagodbu, odbornici su legalizovali veliku pljačku budvanske imovine koja se sad kompenzuje mrvicama od kojih će najveću korist imati Branislav Savić i Milivoje Katnić," stoji u saopštenju Fronta
124 pregleda 22 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.07.2017. 17:13h

Demokratski front izražava ozbiljnu zabrinutost i čuđenje zbog potvrđivanja nagodbe Branislava Gugija Savića sa Specijalnim državnim tužiocem, koju su izglasali odbornici DPS-a, Demokrata, URE, SNP-a, Demosa i Crnogorske partije, navodi se u saopštenju Demokratskog fronta.

"Potvrđujući ovu mafijašku nagodbu, gorepomenuti odbornici su nažalost legalizovali veliku pljačku budvanske imovine koja se sad kompenzuje mrvicama od kojih će najveću korist imati Branislav Savić i Milivoje Katnić," stoji u saopštenju Fronta.

Kako ističu, DF "opravdano sumnja" da je Katnić sa Branislavom Savićem napravio ličnu nagodbu i ostvario sebi finansijsku korist, "tradicionalno zloupotrebljavajući svoju funkciju i u ovom slučaju."

"Javnosti je poznato kako je Milivoje Katnić u Skupštini Crne Gore tvrdio kako je N.N. lice njegovu suprugu htjelo da časti čokoladu u kojoj se nalazilo 4000 evra kao mito za neki slučaj. Naravno, ni do dana današnjeg ne znamo o kom se licu radi, i da li je protiv njega pokrenut postupak. Ali je izvjesno da jedna čokolada od 4000 evra ne zadovoljava apetit Milivoja Katnića, zato se vjerovatno sa Gugijem Savićem dogovorio o kamionu čokolade, kako bi svi osim opštine Budva bili na dobitku," rekli su iz DF-a.

Gotovo da zvuči nevjerovatno, dodaju, da će se "procijenjena šteta od 20 miliona eura „peglati“ u najvećem dijelu nekretninama, a tek jedan dio u novčanom iznosu." Tim prije što ponuđene nekretnine, kako navode, na tržištu ne odražavaju procijenjeni iznos nagodbe.

"Zato nam je teško povjerovati da su odbornici Demokrata, URE, SNP-a i Demosa mogli zajedno sa odbornicima DPS-a glasati za ovakvu nagodbu. Posebno je zabrinjavajuća izjava predstavnika budvanskog DPS-a, koji je saopštio da su odbornici njegove partije podržali ovaj sporazum kao iskaz vjere i podrške instituciji specijalnog Tužilaštva i njegovoj hajci koju sprovodi prema DF-u konstruišući aferu državni udar. Znači, oni koji su juče blokirali rad SO Budva, a to je DPS, sad zajedno sa odbornicima Demokrata, URE, SNP-a i Demosa proslavljaju potvrđivanje nagodbe koja predstavlja školski primjer izrugivanja pravdi. A pritom prizivaju i osuđujuću presudu liderima DF-a u montiranom procesu. Glasati zajedno sa Organizovanom kriminalnom grupom, kako Demokrate nazivaju DPS, i to po nalogu glavnog hajkača na opoziciju, Milivoja Katnića, a sve na štetu građana Budve, svakako da unosi određenu dozu nepovjerenja u našu koaliciju. Zato i poručujemo da se ovakva greška više ne smije ponoviti ako istinski želimo da budemo drugačiji od onih koji Crnom Gorom vladaju trideset godina," zaključuju iz Demokratskog fronta.

Bonus video: