Knežević otkazao punomoćje Rodiću, traži da mu se vrati pasoš

"BeZ obzira na ovakve opstrukcije mog prava na odbranu i pravično suđenje, a imajući u vidu da se osam okrivljenih nalazi u pritvoru, obavještavam Vas i da neću koristiti svoje zakonsko pravo da tražim odlaganje zakazanog glavnog pretresa radi pripreme odbrane, obzirom na ogromnu količinu spisa koje sam dobio neposredno pred zakazano suđenje, i potrebu da angažujem novog advokata", naveo je Knežević
346 pregleda 22 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.07.2017. 17:27h

Funkcioner Demokratskog fronta i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević uložio je žalbu na rješenje Višeg suda kojim mu je izrečena mjera nadzora - oduzimanje pasoša.

On je u dopisu sudiji Višeg suda u Podgorici Suzani Mugoši naveo i da je otkao punomoćje advokatima Goranu Rodiću i Andrijani Razić.

"Razlog za opoziv punomoćja nije opstrukcija sudskog postupka, već opstrukcija moje odbrane, koja je započleta izlaganjem neosnovanom progonu advokata Gorana Rodića, kao i kompromitacijom povjerljivih razgovora koje sam imao sa njim kao sa svojim braniocem, pri čemu su mojim braniocima oduzeta i sva sredstva za rad i komunikaciju - mobilni telefoni, računari i lap-topovi", naveo je Knežević.

Dodaje da je 10. jula od suda dobio kopiju spisa predmeta radi pripreme odbrane, iako je, kako je naveo, zahtjev za kopiranje spisa podnio 19. maja.

"BeZ obzira na ovakve opstrukcije mog prava na odbranu i pravično suđenje, a imajući u vidu da se osam okrivljenih nalazi u pritvoru, obavještavam Vas i da neću koristiti svoje zakonsko pravo da tražim odlaganje zakazanog glavnog pretresa radi pripreme odbrane, obzirom na ogromnu količinu spisa koje sam dobio neposredno pred zakazano suđenje, i potrebu da angažujem novog advokata", naveo je Knežević u dopisu sudiji Mugoši.

"Vijesti" su danas objavile da je Specijalno državno tužilaštvo tražilo da se liderima Demokratskog fronta oduzmu pasoši zbog sms prepiske između Kneževića i Rodića, pronađene u advokatovom oduzetom telefonu. To piše u rješenju kojim je Viši sud 6. jula naložio da se Kneževiću i Andriji Mandiću oduzmu putne isprave.

Andrija Mandić i Knežević optuženi su za pokušaj terorizma na oktobarskim izborima 2016. godina. Početak suđenja zakazan je za 19, 20, i 21. jul.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva osim Mandića i Kneževića, te Mandićevog vozača Mihaila Čađenovića obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Edvard Šišmakov i Vladimir Popov kao i devet srpskih državljana.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi se posebno.

Prema optužnici, 16. oktobra prošle godine je navodno spriječen državni udar.

Bonus video: