Šavnik: Policija u kući Nikšićanina pronašla i oduzela dvije puške i 77 komada municije

U saopštenju se dodaje da će pronađeno i oduzeto oružje i municija biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja
1 komentar(a)
Lovačka puška, Foto: Shutterstock
Lovačka puška, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.07.2017. 14:44h

Šavnička policija u saradnji sa kolegama iz Nikšića, izvršila je pretres kuće i drugih prostorija u Šavniku i Nikšiću, koje koristi M.Đ. (60) iz Nikšića.

Tom prilikom, u kući koja se nalazi u Šavniku, policajci su pronašli i oduzeli pušku M-48, kalibra 9 mm, pušku bez kundaka nepoznate marke i nepoznatog kalibra i 77 komada municije kalibra 7,62 x 39 mm, u ilegalnom posjedu.

Protiv Nikšićanina je podnijeta krivična prijava.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Šavnik su danas zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog lica zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, službenici OB Šavnik su u sadejstvu sa službenicima CB Nikšić, 10.07.2017. godine, a po prethodno dobijenoj naredbi sudije za istragu u Osnovnom sudu u Žabljaku, izvršili pretres kuće i drugih prostorija na dvije lokacije u Šavniku i Niššiću, koje koristi M.Đ. (60) iz Nikšića. Tom prilikom, u kući koja se nalazi u Šavniku, policijiski službenici su pronašli i oduzeli pušku M-48, kalibra 9 mm, pušku bez kundaka nepoznate marke i nepoznatog kalibra i 77 komada municije kalibra 7,62 x 39 mm, u ilegalnom posjedu", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da će pronađeno i oduzeto oružje i municija biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio da se protiv M.Đ. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: