Vremeplov: Nekad se čini da zbog para govore protiv korupcije

Marković je ocijenio da se i u tom govoru “može prenagliti, pa se ponekad stiče utisak da je danas antikorupcija isplativa, baš kao nekada korupcija“
0 komentar(a)
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.07.2017. 08:59h

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalne komisije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Duško Marković kazao je da je priroda korupcije takva da je na planu njenog suzbijanja “potrebno i mnogo raditi i mnogo govoriti jer je antikorupcija u krajnjem - stanje svijesti i pojedinca i kolektiva“.

„O njoj se toliko govorilo, da bi cinici mogli da kažu - bolje bi bilo da se više radilo“, rekao je Marković na panelu povodom Analize o efektima antikorupcijskih politika, koju je uradila NVO CEMI.

Marković je ocijenio da se i u tom govoru “može prenagliti, pa se ponekad stiče utisak da je danas antikorupcija isplativa, baš kao nekada korupcija“.

On nije pristalica teze da su domaće strategije i politike proizašle iz evropske i evroatlantske agende: “One su prevashodno posljedica našeg interesa da gradimo zdravo društvo, zasnovano na evropskim vrijednostima i standardima. Iz toga proizilaze i spoljno-politički ciljevi Crne Gore članstvo u EU i NATO, u čijem ostvarenju korupcija definitivno predstavlja najveći izazov”.

Bonus video: