Sajovci pretresali Zećane, škaljarce i sinove ministra i VDT-a

Sajovci oborili na pod i pretresli i dva policajca, koji navodno obezbjeđuju bezbjednosno interesantna lica, a "proceduru" su prošli i sinovi ministra unutrašnjih poslova i VDT-a
4321 pregleda 69 komentar(a)
Trokadero SAJ, Foto: Printscreen
Trokadero SAJ, Foto: Printscreen
Ažurirano: 10.07.2017. 05:26h

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice imali su odriješene ruke da u petak veče u budvanskoj diskoteci Trokadero "disciplinuju" bezbjednosno interesantne osobe iz Zete, koje su u nedavno u Budvi navodno pravile probleme.

To je “Vijestima” nezvanično rečeno iz Uprave policije.

Isti sagovornik tvrdi da su sajovce pozvali da iskontrolišu i "smire" zetsku ekipu, koja je nedavno u tom klubu maltretirala poznatog crnogorskog sportistu i sina jednog od najviših crnogorskih funkcionera, a potom i nasrtala na budvansku policiju.

Tokom akcije specijalaca u Trokaderu navodno su lakše povrijeđeni Budvanka i 40-godišnji Dragan Marković iz Budve.

Izvor iz Uprave policije tvrdi da su sajovci oborili na pod i pretresli dvojicu policajaca, čiji je identitet poznat redakciji, a koji navodno obezbjeđuju Zećane označene kao bezbjednosno interesantna lica.

"Specijalci su dva sata poslije ponoći ušli u diskoteku. U dva od tri separea ka kojima su krenuli bili su pripadnici kriminalnog miljea - Zećani i Škaljarci, među kojima i Minja Šaković, Igor Krstović i Radivoje Drekalović. U centralnom su bili sinovi vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića - Aleksa, ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića - Amar i bivšeg policijskog funkcionera Rajka Malovića - Nikola. Svi su bili sa ličnim ili službenim obezbjeđenjem. Specijalci, međutim, nijesu pravili razliku ko je ko, dok se njihove kolege koji obezbjeđuju štićene ličnosti nijesu legitimisale. Jedna grupa oborila je na pod i pretresla navodne pripadnike škaljarskog klana, mahom Budvane, koji su sjedjeli u prvom separeu, a druga Zećane koji su bili u trećem separeu i njihovo obezbjeđenje, među kojima su i dvojica aktivnih policajaca. Ni kod koga nije pronađen nijedan nedozvoljeni predmet”, tvrdi sagovornik iz Uprave policije.

Dodao je da akcija SAJ-a jeste bila represivna, ali da tokom nje nijesu povrijeđeni četrdesetogodišnjak ni djevojka koja je bila u jednom od separea.

Prema saznanjima "Vijesti", Budvanka je povrijedila nogu kada se izmicala, dok su pripadnici SAJ-a išli ka ložama.

Uprkos policijskim tvrdnjama da nijesu povrijedili osobe koje su pretresali, “Vijestima” je rečeno da su Markovića oni udarili.

Navodno, četrdesetogodišnjaka su oborili na zemlju i tada mu je posječena arkada. Budvanski ugostitelj Đuro Ivanović ispričao je da su on, Marković i još dvadesetak osoba te noći u Trokaderu slavili momačko veče prijatelja i da su bili izloženi “neviđenoj represiji”.

"Nosili su duge cijevi, oborili su na pod goste koji su bili u separeu i držali nam noge na leđima. Markovića su udarili pesnicom u glavu”, kazao je on.

Sajovci su u budvansku diskoteku upali za vrijeme nastupa pjevača Aca Pejovića. Dan ranije kontrolisali su bezbjednosno interesantne osobe u lokalima u bilizini Starog grada u Budvi.

Bonus video: