Užasna povreda Ričija Porta

I Džerejnt Tomas je takođe odustao od „Tura“, jer je pao na spustu i slomio kost
103 pregleda 0 komentar(a)
Riči Port, Foto: Screenshot youtube
Riči Port, Foto: Screenshot youtube
Ažurirano: 09.07.2017. 15:39h

Najtežu, devetu etapu 104. „Tur de Fransa“ nažalost nije obilježila sjajna vožnja lidera Krisa Fruma, već užasna povreda Ričija Porta.

Australijanac koji je bio peti u generalnom poretku je pri spustu sa posljednjeg uspona, Mon di Ša, prvo iskliznuo sa puta, a onda katastrofalno pao.

Da stvar bude još gora, na njega je u punoj brzini naletio čovjek koji je bio tik ispred u generalnom poretku, Danijel Martin.

Biciklista koji je prvi uzeo žutu majicu na ovom izdanju najprestižnije biciklističke trke na svijetu, a do danas bio drugi, Džerejnt Tomas, takođe je odustao od „Tura“, jer je nakon sudara sa Rafalom Majkom na spustu slomio kost.

Etapu od Nantue do Šamberija, koja je najteža u ovogodišnjoj Trci oko Francuske, u foto-finišu je dobio Kolumbijac Rigoberto Uran ispred Francuza Vorena Bargila.

Treći je bio Frum, koji je sa četiri bonus sekunde uvećao prednost nad novim najbližim pratiocem, Fabiom Aruom, na 18 sekundi.

U grupi pobjednika je bio i Francuz Romen Barde, što mu je omogućilo da sa 7. dođe na 3. mjesto u generalnom poretku.

Martin se oporavio od sudara sa Portom i kroz cilj prošao minut i 15 sekundi nakon pobjedničke grupe, pa je sada šesti na „Turu“.

Bonus video: