Na dva granična prelaza zaplijenjeno 19 kg skanka: Uhapšeni Podgoričani i državljanin Holandije

91 pregleda 0 komentar(a)
Droga, pakovanje, Foto: Shutterstock
Droga, pakovanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.07.2017. 09:04h

Policajci i carinici su u prethodna dva dana, na dva granična prelaza, na sjeveru i jugu Crne Gore, u dva slučaja u vozilima otkrili i zaplijenili 19 kilograma skanka, a tri osobe su uhapšene, saopšteno je iz Uprave policije i Uprave carina.

"Bjelopoljski policajci i carinici na Graničnom prelazu (GP) Dobrakovo su juče oko 10,40 časova, na GP Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali vozilo "BMW 525", podgoričkih registarakih oznaka kojim je upravljao B.B. (29) iz Podgorice dok se kao suvozač u vozilu nalazio njegov sugrađanin A.M. (27). Pretresom vozila je, u specijalno napravljanom bunkeru – duploj pregradi između zadnjeg sjedišta i prtljažnika pronađeno 12 većih pakovanja u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 12,44 kg. Osobe, vozilo i droga predati su policajcima Odsjeka za borbu protiv droge", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

B.B. i A.M. su uhapšeni i uz krivičnu prijavu privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je skank upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

U saopštenju se dodaje da su 7. jula, policajci Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica – SGP Tuzi i carinici Carinske ispostave Božaj na GP Božaj, na ulaznoj traci, kontrolom vozila "VW Sharan", holandskih registarskih oznaka, kojim je upravljao holandski državljanin J.V.G. (29) iz Tilburga, otkrili oko 6,5 kg skanka.

"U prtljažniku vozila i u plastičnim spremištima iza prednjih sjedišta pronađeno je 13 PVC pakovanja u kojima se nalazila tamnozelena materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 6,5 kg. Policiajci Odsjeka za borbu protiv droge su preuzeli ovo lice, vozilo i drogu. J.V.G. je uhapšen i uz krivičnu prijavu je priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank je, kao u prethodnom slučaju, upućen u Forenzički centar radi vještačenja", piše u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

U saopštenju se takođe navodi da se na osnovu kriminalističke obrade, sumnja da su dva Podgoričanina imala namjeru da 12,44 kg skanka prokrijumčare preko granice sa Srbijom radi dalje prodaje, dok se takođe sumnja da je holandski državljanin imao namjeru da skank koji je nabavio u Albaniji prokrijumčari preko teritorije Crne Gore kao tranzitnog područja u zemlje okruženja radi dalje prodaje.

Bonus video: