"Nad Bokom po mjesečini": Noćna šetnja izazvala veliko interesovanje Novljana i turista

Podugačka kolona obišla je, uz priču o lokalnim zanimljivostima, utvrđenje Tajno Brdo, vidikovac na pješačko-biciklističkoj stazi ispod brda Šilobod, kao i nekadašnje vojne položaje na vrhu Gručalica, da bi zatim uslijedio povratak na Kameno, osvježenje i otvaranje izložbe Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, "Čovjek i kamen"
84 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2017. 09:46h

"Nad Bokom po mjesečini", noćna šetnja u zaleđu Herceg Novog izazvala je sinoć veliko interesovanje Novljana, ali i turista, za koje je to bio nesvakidašnji i, kako su rekli, nezaboravan doživljaj.

U sklopu organizovane šetnje stotinjak izletnika obišlo je nekoliko vidikovaca sa kojih se pruža lijep pogled na grad i ulaz u Boku, u noći punog mjeseca.

Podugačka kolona obišla je, uz priču o lokalnim zanimljivostima, utvrđenje Tajno Brdo, vidikovac na pješačko-biciklističkoj stazi ispod brda Šilobod, kao i nekadašnje vojne položaje na vrhu Gručalica, da bi zatim uslijedio povratak na Kameno, osvježenje i otvaranje izložbe Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, "Čovjek i kamen".

Izložbu posvećenu kamenu kao simboli prirode ove planine, ali i kamenu kao dijelu antropogenog pejzaža, u crkvenoj kuci, otvorila je Olivera Doklestić, predsjednica udruženja Eko Boka.

“Brojni učesnici, sa raznih krajeva svijeta su izrazilili svoje zadovoljstvo, što nam je najbolji putokaz da smo kvalitetno odradili još jedan posao u predstavljanju i promociji našeg zaleđa. Sad već treba razmišljati, poučeni odličnim odzivom, kako se događaj može dalje razvijati, poboljšavati, dograđivati”, kazao je Željko Starčević v.d.direktor Agencije za razvoj i nzaštitu Orjena.

Organizatori su bili Agencija za razvoj i zaštitu Orjena uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi i Mjesne zajednice Kameno - Žlijebi.

Galerija

Bonus video: