Bronze za Elmu Ličinu i Tamaru Gardašević

Stanišić je u kategoriji do 73 kilograma uspio da pobijedi u prvom kolu Turčina Bilala Džiloglua, kadetskog prvaka Evrope 2015. godine, a koji je iste godine u juniorima na Evropskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju
58 pregleda 0 komentar(a)
Tamara Gardašević i Elma Ličina, Foto: Džudo savez Crne Gore
Tamara Gardašević i Elma Ličina, Foto: Džudo savez Crne Gore
Ažurirano: 08.07.2017. 20:10h

Crnogorski džudisti osvojili su dvije bronze danas, prvog dana takmičenja na Balkanskom juniorskom prvenstvu u bugarskom Pazardžiku. Bronzanu medalju osvojila je trofejna crnogorska reprezentativka Elma Ličina u kategoriji do 52 kilograma, a odličje istog sjaja u konkurenciji do 57 kilograma zaslužila je Tamara Gardašević.

Blizu odličju bila je i Sanja Vučinić, ali se porazom u borbi za bronzu morala zadovoljiti plasmanom na peto mjesto u kategoriji do 52 kilograma.

Bez medalje je ostao i Nikola Stanišić, koji je još kadet, pa je platio danak neiskustvu u odmjeravanju sa starijim rivalima. Stanišić je u kategoriji do 73 kilograma uspio da pobijedi u prvom kolu Turčina Bilala Džiloglua, kadetskog prvaka Evrope 2015. godine, a koji je iste godine u juniorima na Evropskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju.

Stanišić je tom pobjedom napravio najveće iznenađenje turnira, pošto je Džiloglu osvajač brojnih seniorskih evrokupova.

Takmičenje se danas nastavlja u većim težinskim kategorijama.

Bonus video: