SJEDNICA SKUPŠTINE U BUDVI ODRŽAĆE SE 11. JULA

Savić vraća dug u novcu i u nekretninama

Sporazumi u podgorički Viši sud moraju doći na verifikaciju do 18. jula, zbog čega će lokalni parlament odlučivati po hitnom postupku
61 pregleda 2 komentar(a)
Plato, Jaz, Foto: Savo Prelević
Plato, Jaz, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2019. 23:13h

Građevinska kompanija Gugi komerc biznismena Branislava  Savića vratiće Opštini Budva tri miliona eura u novcu i isto toliko u nekretninama, shodno sporazumima o priznanju krivice potpisanim sa Specijalnim tužilaštvom.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je nova opštinska vlast saglasna sa tim predlogom, pa će to vjerovatno verifikovati i odbornici u budvanskom parlamentu na  sjednici 11. jula, koju je po hitnom postupku zakazao predsjednik  Skupštine opštine Đorđije Vujović. 

Iz Savićeve firme priznali su da su učestvovali u nezakonitostima prilikom  gradnje platoa na Jazu, seoskog puta prema  Krapini i Donjeg bulevara i tako za više miliona oštetili gradsku kasu. 

Oni su još prije šest mjeseci sa tužilaštvom Milivoja Katnića zaključili  dva sporazuma, na osnovu kojih će vratiti pokradeno.

Opština je odbijala da prihvati prvobitne sporazume - prema kojima je dug u najvećoj mjeri trebalo da bude vraćen kroz nekretnine, od kojih neke nisu na teritoriji budvanske opštine.

Sporazumi u podgorički Viši sud moraju doći na verifikaciju do 18. jula, zbog čega će lokalni parlament odlučivati po hitnom postupku.

Sjednica Skupštine biće zatvorena za javnost, jer je i cijeli tužilački postupak protiv budvanske kriminalne grupe na čelu sa Svetozarom Marovićem označen tajnim. 

Ukoliko odbornička većina da zeleno svjetlo na sporazume, gradonačelnik Dragan Krapović potpisaće saglasnost.

Opština Budva upisla je hipoteku na gotovo kompletnu imovinu građevinske kompanije u Budvi, Kotoru i Tivtu -  destak stanova, zemljišnih parcela, poslovnih prostora...

Preporučujemo za Vas