U Teruelu sam kao kod kuće

"Znači da sam srećan tamo, da sam ostavio dobar utisak prethodne sezone i da je klub zadovoljan mnome", kaže Balša
72 pregleda 0 komentar(a)
Balša Radunović, Foto: Privatna arhiva
Balša Radunović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 08.07.2017. 15:06h

Osim rodne Budve i matične Budvanske rivijere, španski Teruel je jedini klub u dosadašnjoj karijeri u kojem će Balša Radunović odigrati više od jedne sezone - primač servisa naše odbojkaške reprezentacije je produžio ugovor na još sezonu…

"Znači da sam srećan tamo, da sam ostavio dobar utisak prethodne sezone i da je klub zadovoljan mnome. Na kraju, to mi je podstrek da nastavim da još više i bolje radim. Tamo se osjećam kao kod kuće, govorim španski jezik, tako da imam odličnu komunikaciju sa svima, pa, možda, sljedeće sezone odlučim da promijenim klub ako za tim bude bilo potrebe", kaže za „Vijesti” Balša Radunović.

Bio je na probi u Južnoj Koreji, kako kaže imao je „još ponuda iz drugih zemalja i jačih liga”, ali je odlučio da ostane u Španiji.

"Ostao sam na instiranje trenera i predsjednika kluba, jer su prihvatili uslove koje sam tražio za sljedeću sezonu. Teruel je klub sa odličnim uslovima za rad i sljedeće sezone imamo veće ambicije, probaćemo da osvojimo bar jedan trofej više neko prošle sezone", ističe Radunović.

Radunović je bio jedan od najboljih igrača Teruela u prošloj sezoni, u kojoj je tim stigao do trofeja u Super kupu Španije (naš odbojkaš je asom završio meč), izgubio je finale Kupa kralja, dok je u prvenstvu bio treći u ligaškom dijelu, a eliminisan je u polufinalu plej-ofa…

"U prelaznom roku je bilo promjena na poziciji dizača, korektora i srednjaka. Mislim da će ekipa na tim pozicijama biti jača nego prošle godine, pa se nadam da ćemo osvojiti makar jedan trofej više nego prošle godine. To je cilj kluba i ja bih sa tim bio zadovoljan", zaključio je Radunović, koji je prije Teruela, a nakon Budvanske rivijere, proveo dvije sezone u Italiji, u Segrateu (A2 liga) i Raveni (A1), zatim je igrao u Grčkoj (Panaksaiki, AEK), Bahreinu (Darkulaib) i Iranu (Samen al Hojaj Mashhad).

Bonus video: