VREMEPLOV: I turisti plaćaju dugove KAP-a

Iz Vlade je objašnjeno da je zakonom predviđeno da će se taksa od po euro na SIM kartice naplaćivati za svaki aktivni broj. Zakon, saopštili su, ne pravi razliku između stranaca i građana CG
0 komentar(a)
KAP, Foto: Savo Prelević
KAP, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.07.2017. 11:23h

Zakon o taksama oporezuje i strane turiste, kojima crnogorski budžet “proguta” po euro čim ostvare prvi poziv sa broja mobilnih mreža u Crnoj Gori.

Redakciji “Vijesti” javilo se više stranih turista koji su odlučili da odmor provedu u CG, jer su ogorčeni što su ostali bez eura čim su obavili prvi telefonski razgovor sa kupljenih pripejd kartica ovdašnjih mobilnih operatera.

Iz Vlade je objašnjeno da je zakonom predviđeno da će se taksa od po euro na SIM kartice naplaćivati za svaki aktivni broj. Zakon, saopštili su, ne pravi razliku između stranaca i građana CG.

Oporezivanje građana predviđeno je zakonom koji je sastavni dio rebalansa budžeta, do kojeg je, između ostalog, došlo zbog izmirenja dugova za KAP. Ustavni sud još se nije izjasnio o inicijativi Građanskog fronta zbog ocjene ustavnosti Zakona o taksama.

Bonus video: