Nikšićanima 16 godina zatvora zbog otmice i iznude

Prema navodima iz optužnice tužiteljke Suzane Milić, okrivljeni su 15. septembra 2015. oteli Markovića tako što su mu prišli dok je izlazio iz vozila, lažno se predstavljajući da su policajci
521 pregleda 1 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock.com
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 08.07.2017. 09:22h

Na ukupno 16 godina zatvora osuđeni su trojica Nikšićana zbog otmice Predraga Markovića i pokušaja iznude 100.000 eura.

To je odluka krivičnog vijeća kojim je predsjedavao sudija Vladimir Novović u podgoričkom Višem sudu.

Đorđije V. Pavićević osuđen je na jedinstvenu kaznu od pet godina i sedam mjeseci zatvora, Marko D. Perović na pet godina i 10 mjeseci, a Vladan N. Mijušković na četiri godine i sedam mjeseci zatvora.

Prema navodima iz optužnice tužiteljke Suzane Milić, okrivljeni su 15. septembra 2015. oteli Markovića tako što su mu prišli dok je izlazio iz vozila, lažno se predstavljajući da su policajci.

Navodi se da je tada Mijušković pokazao policijsku značu Markoviću, nakon čega su ga ubacili u vozilo i prebacili mu majicu preko glave.

Zatim su ga odveli odveli u neku kuću van Kotora, gdje su ga vezali selotejp trakom za stolicu i udarali drškom pištolja i pesnicama po glavi - tražeći da im preda 100.000 eura.

Piše da su mu istovremeno prijetili da će mu pobiti porodicu.

“Nakon višesatnog mučenja i prijetnji, otmičari su pustili Markovića, ali su mu kazali da mora da im preda 20.000 eura i zadražali njegov BMW. Okrviljeni su nekoliko dana kasnije uhapšeni tokom predaje novca, koja je bila dogovorena u Podgorici, na prakingu šoping mola Delta”, navodi se u optužnici.

Pavićević, koji je optužnicom označen kao organizator otmice, na suđenju je negirao krivicu.

Bonus video: