Ukrao 30.000 eura da bi kamatašima vratio dug

“Kao glavni razlog i motiv za izvršenje krivičnog djela, koje pred tužiocem nije sporio i opisao je do detalja šta je uradio, naveo je da je bio u teškoj neprilici i da su ga pritiskale osobe koje su mu davale novac pod kamatu. Rekao je da su ga te osobe stalno pritiskale, i da nije znao šta da radi”, kazao je advokat Lekić
790 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Mirotić, Foto: Boris Pejović
Predrag Mirotić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.07.2017. 07:47h

Podgoričanin Predrag Mirotić tvrdio je u tužilaštvu da je falsifikovao pečat tuđe firme i sa njihovog bankovnog računa uzeo 30.000 eura, jer su ga kamataši svakodnevno pritiskali da im vrati dug.

To je “Vijestima” rekao njegov branilac, advokat Damir Lekić, pojašnjavajući da je istražni sudija Zoran Radović njegovom klijentu odredio pritvor do 30 dana.

Podgoričanin je osumnjičen da je izradio četiri falsifikovana pečata preduzeća Cogent Comunications Montenegro (CCM) i zloupotrijebio ih prilikom ovjere naloga za prenos novčanih sredstava u Societe Generale Montenegro banci.

Osumnjičen je za krivično djelo - prevara u produženom trajanju.

Lekić je objasnio da je Mirotiću pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

“Kao glavni razlog i motiv za izvršenje krivičnog djela, koje pred tužiocem nije sporio i opisao je do detalja šta je uradio, naveo je da je bio u teškoj neprilici i da su ga pritiskale osobe koje su mu davale novac pod kamatu. Rekao je da su ga te osobe stalno pritiskale, i da nije znao šta da radi”, kazao je advokat Lekić.

Podgoričanin, međutim, nije na saslušanjima želio da saopšti imena osoba kojima navodno duguje novac.

“Nije otkrio identitet lica od kojih je uzimao novac... Ispričao je da je doveo u zabludu službenicu banke i da je falsifikovane pečate nakon izvršenog krivičnog djela bacio u rijeku Moraču”, kazao je Lekić.

Mirotić je uhapšen prije dva dana zbog sumnje da se lažno predstavljao kao izvršni direktor preduzeća CCM, izradio četiri falsifikovana pečata koje je zloupotrebljavao prilikom ovjere naloga za prenos novčanih sredstava.

Sumnjiče ga da je 9. juna u filijali Societe banke u tržnom centru Delta citiy predao devet naloga za prenos sredstava u iznosu od 10.027,15 eura, ovjerio ih falsifikovanim pečatom i sa žiro-računa tog preduzeća firmama Telenor, ICENTAR i Roaming Montenegro platio mobilne telefone.

Policija ga sumnjiči da je četiri dana kasnije na isti način, sa računa firme CCM prebacio 20.000 eura, a potom uništio falsifikovane pečate.

Bonus video: