Podgorica: Petnaestogodišnjaci osumnjičeni za čak 30 teških krađa

Policija navodi da su petnaestogodišnjaci A.E. i R.B. osumnjičeni da su obijali vozila i krali novac, mobilne telefone, fotoaparate i naočare za sunce
91 pregleda 0 komentar(a)
krađa kola, Foto: Shutterstock
krađa kola, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.07.2017. 13:11h

Dvoje maloljetnika iz Podgorice osumnjičeno je za više od 30 teških krađa, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija navodi da su petnaestogodišnjaci A.E. i R.B. osumnjičeni da su obijali vozila i krali novac, mobilne telefone, fotoaparate i naočare za sunce.

"Oni su, sumnja se, ova krivična djela počinili na način što su u periodu od maja ove godine do 06.07.2017 godine na području Podgorice upotrebom podesnih sredstava i fizičke snage obijali vozila i iz unutrašnjosti vozila otuđivali novac, mobilne telefone, fotoaparate i naočari za sunce. Ova lica su, kako se sumnja ukupno otuđila 3.700 eura, pet mobilnih telefona, četiri para naočara za sunce i tri fotoaparata", stoji u saopštenju.

Policija je navela da je našla dio ukradenih stvari i da će biti vraćene vlasnicima, dok se za ostalim ukradenim stvarima traga.

"O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se E.A. i R.B. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu pijavu zbog osnovane sumnje da su počinili 30 krivičnih djela teška krađa", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: