Leo Đokaj - umjetnik vješt i sa notama i sa kistom

Postavkom pod nazivom "Kompozicije" koja je prezentirana u ambijentu crkve Sv. Mihovila u atrijumu ljetnjikovca Buća-Luković, Đokaj se predstavio tivatskoj likovnoj publici
516 pregleda 0 komentar(a)
Leo Đokaj izložba, Foto: Siniša Luković
Leo Đokaj izložba, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.07.2017. 10:42h

"Svima nama, pa i meni, Leo Đokaj je poznat kao kompozitor, međutim njegova stvaralačka kreativnost se preliva i na slikarstvo. Leo Đokaj je umjetnička duša koja podjednakom spretnošću barata i notama i bojama. U to ćemo se svi večaras uvjeriti - raskošni talenti zaslužuju svako poštovanje”, kazala je otvrajući izložbu slika Lea Đokaja u Tivtu, gradonačenica Snežana Matijević.

Postavkom pod nazivom "Kompozicije" koja je prezentirana u ambijentu crkve Sv. Mihovila u atrijumu ljetnjikovca Buća-Luković, Đokaj se predstavio tivatskoj likovnoj publici. Iako nije često izlagao svoja djela, Đokaj je imao više kolektivnih, kao i nekoliko samostalnih izložbi.

Njegovo početno pojavljivanje kao likovnog stvaraoca neuobičajeno je zapaženo.

"U slikarstvu nalazim razlog za življenje. To je put u nepoznato. Kad stvaram nikad ne znam na šta ću da naiđem. Razmišljam o kompoziciji i težini. I dodajem nešto što fali. A uvijek nešto fali. Ne opterećujem se žanrovima - jednostavno ono što osjećam, to slikam", objasnio je Đokaj.

Bonus video: