Snajperista pucao na Borovića: Metak putovao ulicom prepunom građana

Policija trakama ogradila i dio kod muzičke škole, 60-ak metara dalje od terase lokala - odakle je navodno pucano iz snajpera...
687 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Borović pucnjava Bar, Foto: Radomir Petrić
Dejan Borović pucnjava Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 07.07.2017. 11:41h

Baranin Dejan Borović ranjen je juče u desnu ruku dok se nalazio ispred lokala “La Esquina”, pokojnog šefa barskog podzemlja Luke Đurovića.

Kratko zatišje u vatrenim obračunima na ulicama tog lučkog grada prekinuto je oko 11.30 sati - napadač je navodno iz parkiranog automobila ispalio hitac iz vatrenog oružja, od kojeg je Borović zadobio prostrelnu ranu desne ruke.

Policija je trakama ogradila i dio kod muzičke škole, šezdesetak metara dalje od terase lokala - nezvanične informacije govore da je tu bio parkiran automobil iz kojeg je pucano iz snajperske puške.

Pucnjava se zbila u trenutku dok je centralna topolička ulica bila prepuna šetača, vozača i posjetilaca u baštama više kafea.

Borović je u policijskoj evidenciji zaveden kao bezbjednosno interesantna osoba, bliska kriminalnoj grupi koju predvodi Alan Kožar.

“Vijestima” je u policiji rečeno da je ranjeni u trenutku pucnjave bio u društvu najmanje još dvije osobe iz kriminalnog miljea.

Nakon ranjavanja, u pratnji drugova u svjesnom stanju pošao je da potraži pomoč ljekara, ostavljajući iza sebe trag krvi na pločniku.

“Čuli smo prasak, ali slab, kao manja petarda. Onda je, možda, par sekundi nakon toga, pored bašte kafića u kojem smo sjedili prošao mladić čija je ruka krvarila, sa još nekoliko osoba. Počela je panika, dio ljudi iz bašte se podigao i brzo izašao iz kafića, neki su ostali zbunjeni, ne shvatajući šta se dešava”, rekao je “Vijestima” jedan od turista koji se zadesio u blizini mjesta ranjavanja.

Direktor Opšte bolnice Bar dr Dragan Tomanović rekao je “Vijestima” da je Borović nakon operacije stabilan i van životne opasnosti.

“Borović je zadobio prostrelnu ranu desne nadlaktice, nije povrijeđena ni jedna kost, niti krvni sud. Operisan je i potom hospitalizovan”, kazao je Tomanović.

Službenici Centra bezbjednosti Bar pristigli su na mjesto napada nakon što su telefonom od građana obaviješteni o ranjavanju.

Predvođeni načelnikom Dragom Spičanovičem, inspektori kriminalističke policije i ekipe za uviđaj ogradili su prostor oko “La Esquine” i počeli potragu za materijalnim tragovima i uzimanjem izjava od lica koja su se zadesila u lokalu u trenutku ranjavanja...

Sa Ljubom Bigovićem napao dva policijska inspektora...

Iako spada u grupu bezbjednosno interesantnih lica koje inspektori nakon vatrenih obračuna redovno pozivaju u Centar bezbjednosti Bar da daju izjave, Borović u miljeu novinske crne hronike do sada nije nijednom bio pominjan kao učesnik pucnjava.

Mediji bilježe i da je avgusta 2005. bio član grupe od šest muškaraca, predvođenih Ljubom Bigovićem , koja je na gradskom šetalištu najprije verbalno, a potom i fizički napala dvojicu inspektora policije.

Bigović je kasnije i pravosnažno osuđen na 30 godina robije, zbog učestvovanja u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Izlazi standardno blokirani, ali ni traga od napadača...

Svi izlazi iz grada juče su nakon pucnjave bili blokirani, a "Vijestima" je rečeno da su policijski timovi na terenu "jurili napadača"...

Na periferiji grada, policajci su nešto prije 12 sati pronašli zapaljeni automobil. Sagovornici “Vijesti” bliski istrazi nisu željeli da potvrde informaciju da je iz toga automobila pucano na Baranina i da je u njemu pronađena i puška...

"Vijestima" je iz policije rečeno da su Istražitelji uzeli snimke sa svih bezbjednosnih video kamera u kvartu i počeli pregled.

Bonus video: