SVJETSKA LIGA U ODBOJCI: FINALNI TURNIR U KURITIBI

Brazil - SAD i Francuska - Kanada parovi polufinala

Svjetska liga će, dakle, dobiti novog šampiona, pošto je prošlogodišnji pobjednik, Srbija, eliminisana.
0 komentar(a)
Nemanja Petrić, Srbija - Francuska, Foto: Fivb.org
Nemanja Petrić, Srbija - Francuska, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 04.04.2019. 23:11h

U polufinalu finalnog turnira Svjetske lige u odbojci, u brazilskoj Kuritibi, igraće  Brazil i Sjedinjene Američke Države, odnosno Francuska i Kanada, epilog je mečeva po grupama.

Domaći Brazil je u grupi A upisao obje pobjede, protiv Kanade (3:1) i sinoć protiv Rusije (3:2), dok je Kanada za prolaz bila bolja od Rusije (3:0).

Francuska je dvije pobjede upisala u grupi A, protiv SAD-a sa 3:2 i protiv Srbije (3:2), dok u Amerikanci prošli u polufinale zahvaljujući trijumfu protiv Srbije sa 3:1.

"Najveći žal je što nisam vidio ekipu na nivou na kome smo navikli i na kome želim, ne toliko po brojevima, koliko emotivno. Mi smo ekipa koja, ako ne igra sa 100 odsto mogućnosti, postaje osrednja, kada nemamo energiju na terenu, pozitivnu emociju da se bodrimo, da izbacimo to iz sebe. Svako se zatvori u svoj ugao, niko ne priča ni sa kim, ćutimo i čekamo da vidimo šta će da se desi", rekao je selektor Srbije Nikola Grbić.

"Ne kažem da je bilo toliko loše protiv SAD-a, ali vidjelo se da kada nam ne idu stvari kako smo navikli i kako želimo, imamo mnogo problema da to prihvatimo i to se mnogo prenijelo na našu igru i zbog toga mi je najžalije", dodao je Grbić.

Svjetska liga će, dakle, dobiti novog šampiona, pošto je prošlogodišnji pobjednik, Srbija, eliminisana.

Prvo polufinale se igra večeras od 20.05 sati između Brazila i SAD-a, dok Francuska i Kanada igraju od 22.40 časova.