ODBOJKA: GOJKO ĆUK PRODUŽIO UGOVOR SA NICOM

Sve mu odgovara na Azurnoj obali

"Trener je bio zadovoljan mojim igrama, tako da je još u toku sezone naglasio da želi da me zadrži za sljedeću sezonu", kaže za “Vijesti” Gojko Ćuk
55 pregleda 0 komentar(a)
Gojko Ćuk, Foto: Fivb.org
Gojko Ćuk, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 07.07.2017. 07:41h

Francuska toliko prija Gojku Ćuku, igrački i privatno, da i nema želju da mijenja sredinu – srednji bloker naše odbojkaške reprezentacije je produžio ugovor sa Nicom, pa će sljedeća za njega biti četvrta uzastopna sezona u Francuskoj, pošto je prve dvije proveo u Šomonu, koji je prošle sezone osvojio titulu…

"Nisam previše razmišljao o promjeni sredine, jer sam bio zadovoljan svim uslovima, počev od načina rada, preko organizacije, a o životu u Nici je suvišno i govoriti. Trener je bio zadovoljan mojim igrama, tako da je još u toku sezone naglasio da želi da me zadrži za sljedeću sezonu", kaže za “Vijesti” Gojko Ćuk.

Nica, koja se prošle godine vratila u elitu nakon pet godina, u protekloj sezoni je bila sedma u ligaškog dijelu prvenstva, ali je stigla do polufinala plej-ofa, gdje je eliminisana od Tuluza.

"Francuska liga je ujednačena, nema favorita, svako svakoga može da dobije, što se pokazalo i u plej-ofu. Osim prvoplasirane ekipe, u polufinale plej-ofa su ušle peta, šesta i sedma ekipa ligaškog dijela, dok je šestoplasirana igrala finale… O kvalitetu lige najbolje govori to da je Tur osvojio CEV kup, a Šomon je bio finalista Čelendž kupa",dodaje Ćuk, i ističe koje su ambicije Nice za sljedeću sezonu.

"Cilj je da se plasiramo u plej-of".

Gojko je imao odličnu prošlu sezonu i na ličnom planu, jer je sa 73 poena bio drugi bloker ligaškog dijela prvenstva…

"Naravno da sam zadovoljan sezonom. Ali, i sezona prije toga u Šomonu je bila na visokom nivou, bio sam četvrti bloker lige. Svakom igraču, pa i meni, je važno da imam kontinuitet dobrih igara"..

Reprezentacija je ovog ljeta (kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, te učešće u Svjetskoj ligi), u rezultatskom smislu, prošla slabije nego nekoliko prethodnih godina. Promjena selektora, povrede i nedovoljna spremnost igrača, ili nešto treće, mogući su razlozi za to...

"Nismo imali kontinuitet u igrama, što je i normalno jer smo izgubili sedmicu pred početak takmičenja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, završavajući vize za Meksiko u Beogradu, a Svjetska liga se igrala odmah nakon kvalifilacija. Falilo nam je mirnoće u završnicama setova".

Gojko Ćuk napominje da sve misli treba da budu okrenute sljedećoj godini, kada su ključne kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Tu vidim našu veliku šansu, da napravimo korak dalje i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", zaključio je Gojko Ćuk.

Stariji od braće Ćuk (mlađi Božidar je drugi dio prošle sezone proveo u Poatjeu, a u narednoj će igrati u turskoj Arhavi) je 2004. godine stigao u Crnu Goru iz Ljubinja.

Prve dvije sezone proveo je u OK Budvi, a nakon toga šest u Budvanskoj rivijeri, odakle je stigao i do dresa reprezentacije Crne Gore.

U ljeto 2012. godine se preselio u Rumuniju, u Unireu Dež, gdje je proveo dvije sezone, prije nego je otišao u Francusku...