GODINA DANA OD NESTANKA PETROVČANINA

Porodica i prijatelji Nemanje Medina: Institucije da rade svoj posao

Viši državni tužilac Željko Tomković uskoro će podgoričkom Višem sudu ponovo na potvrđivanje poslati optužnicu kojom se Vladimiru Ulami (24) i Darku Mijoviću (26) na teret stavlja ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina
419 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2019. 23:11h

Porodica i prijatelji Petrovčanina Nemanje Medina, njih oko 100, okupili su se ispred zgrade Tužilaštva u znak obilježavanja godinu dana od Medinovog nestanka, kao i nerasvjetljavanja njegovog slučaja.

Oni su se prethodno okupili na raskrnici Bulevara Ivana Crnojevića i Ulice Slobode sa tranparentom "8.7. 2016. - 8.7.2017. Koliko još vremena treba da prođe..."

Oni su u pismu dostavljenom medijima naveli da ne traže "ništa što nas ne sleduje, tražimo samo dsa oni koji su na čelo insitutcija ove države rade svoj posao.

"Da postupaju u skladu sa zakonom i svim što nalaže jedan krivični postupak. Očigledne manjkavosti, nelogičnosti i nestručnosti prilikom sakupljanja dokazne građe jasno nam ukazuje da ima neko ili nešto što je veće od našeg napora na putu ka istini", navodi se između ostalog u pismu.

Viši državni tužilac Željko Tomković uskoro će podgoričkom Višem sudu ponovo na potvrđivanje poslati optužnicu kojom se Vladimiru Ulami (24) i Darku Mijoviću (26) na teret stavlja ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina.

Prema navodima optužnice, Ulama i Mijović na podmukao način i sa umišljajem ubili su Medina.

U tužilačkom spisu navodi se da su njih dvojica 8. jula 2016. godine, ostvarili više intenzivnih telefonskih komunikacija sa oštećenim - najprije Mijović, a potom i Ulama.

Piše da su tada namamili Medina da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja, a zatim su od njega zahtijevali da nešto uradi što je on odbio. Iako Medin još nije pronađen, tužilac sumnjiči Ulamu i Mijovića da su ga 8. jula 2016.  povrijedili, zatim strpali u gepek njegovog “megana”, odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga na zasada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo.

Osumnjičeni su da su potom i zapalili njegov “megan” pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića.

Automobil Petrovčanina kome je 8. jula prošle godine nestao trag, pronađen je četiri dana kasnije u mjestu Jabukov do.

Tužilaštvo je prvobitno, mjesecima sumnjičilo Ulamu i Mijovića za otmicu Petrovčanina, ali im je početkom februara tužilac na teret stavio ubistvo.

Galerija