Katnić proslijedio slučaj advokatice

Iz pljevaljskog tužilaštva ranije su proslijedili predmet Specijalnom, konstatujući da je to njihova nadležnost zbog, kako su naveli, sume za koju je oštećen budžet
79 pregleda 1 komentar(a)
Novac pare euro, Foto: Shutterstock
Novac pare euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.07.2017. 17:38h

Specijalno državno tužilaštvo vratilo je kolegama u Pljevljima predmet protiv advokatice iz te opštine Zorice Novaković, po prijavi njene sugrađanke, izvršiteljke Snežane Begović.

U prijavi se navodi da joj je advokatica iste presude slala više puta na izvršenje.

“Nakon uvida u spise utvrđeno je da u predmetu, u ovoj fazi, nema elemanta krivičnog djela za koja je nadležno Specijalno državno tužilastvo, zbog čega je predmet vraćen na dalje postupanje Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima”, rekli su “Vijestima” iz resora Milivoja Katnića.

Nijesu, međutim, pojasnili zbog čega nije nadležno Specijalno tužilaštvo, kao ni za koju sumu novca je oštećen budžet.

Iz pljevaljskog tužilaštva ranije su proslijedili predmet Specijalnom, konstatujući da je to njihova nadležnost zbog, kako su naveli, sume za koju je oštećen budžet.

Sada, međutim, tvrde da se ne može utvrditi o kojoj je sumi riječ, prije nego što se uradi vještačenje.

“U toku su izviđajne radnje u predmetu, zbog čega za sada nije moguće tačno precizirati štetu nanijetu budžetu, bez odgovarajućeg vještačenja”, rečeno je Vijestima iz pljevaljskog tužilaštva.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, riječ je o šteti za budžet od oko 50.000 eura.

Begović je u aprilu prijavila Novaković, napisavši da joj je u jednom broju predmeta, u kojima je spor izgubila država, po dva puta tražila postupke izvršenja po istim presudama.

Novaković je ranije rekla “Vijestima” da je izvršiteljka kriva za to, jer je dozvolila izvršenje iste presude više puta.

“Ja sam možda slučajno pogriješila, nije mi bila namjera, ali izvršiteljka je ta koja je trebalo da provjeri te stvari“, rekla je Novaković “Vijestima”.

Begovićeva je tvrdila da ne bježi od odgovornosti, ali da je nadležnima sve prijavila čim je otkrila šta se dešava.

“Određeni broj tih presuda jeste sproveden zbog neažuriranog kompjuterskog sistema... Čim sam primijetila, ja sam reagovala“, rekla je Begovićeva.

Ona je tada postavila i pitanje odgovornosti zaštitnika imovinsko - pravnih interesa države što je dio tih presuda izvršen, jer ni država nije nijednom prigovorila na ta izvršenja.

Bonus video: