Izložba Dimitrija Popovića otvorena za VIP zvanice u Lihtenštajnu

Svečanost otvaranja uveličao je nastup pijaniste Dražena Domjanića, direktora Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu
90 pregleda 0 komentar(a)
Dimitrije Popović, Foto: Vecernji.hr
Dimitrije Popović, Foto: Vecernji.hr
Ažurirano: 06.07.2017. 09:29h

U Nacionalnom muzeju kneževine Lihtenštajn u Vaduzu otvorena je za VIP zvanice iz Lihtenštajna i Švajcarske izložba Dimitrija Popovića naslovljena “Ole Dali & Frojdizmi”. Tom su prilikom o izložbi i autoru govorili direktor muzeja prof. dr Rajner Folkomer, hrvatski ambasador u Švajcarskoj mr sci. Aleksandar Haina, direktorica odjela muzeja za sponzorstva u kulturi dr Renate Volvend i kolekcionar Bojan Grubar. Prisutnima se obratio i autor Dimitrije Popović govoreći o izloženim radovima.

Svečanost otvaranja uveličao je nastup pijaniste Dražena Domjanića, direktora Međunarodne muzičke akademije u Lihtenštajnu. Izložba je za javnost otvorena 29. juna i trajaće do 10. septembra. Izložba je izazvala veliku pažnju medija, pisanih i elektronskih, a 1FV TV za Lihtenštajn, Švajcarsku i Austriju emitovala je intervju s Popovićem i Rajnerom Folkomerom koji je odabrao radove iz dva ciklusa i koncipirao postavku izložbe. Izloženo je trideset pet radova - crteža, ulja i akrilika na platnu. Povodom izložbe objavljen je luksuzan katalog.

Bonus video: