Nurković: Ne preuzimam Bošnjačku stranku, Husović se ne povlači

Gost Petra Komnenića u emisiji Načisto na TV VIjesti je bio ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković
133 pregleda 0 komentar(a)
Osman Nurković
Osman Nurković
Ažurirano: 06.07.2017. 20:01h

Tok emisije

21:32 Nurković je najavio da bi mogao da tuži političkog analitičara Zlatka Vujovića koji je kazao da je za pad rejtinga Vlade odgovaran i nestručan kadar Bošnjačke stranke.

21:28 Nurković je kazao da su špekulacije natpisi o tome da bi on mogao da preuzme da vodi Bošnjačku stranku. "Rafet Husović nema namjeru da se povlači", naveo je Nurković i dodao da ne postoje nikakvi krupni problemi u stranci.

21:25 Most na Verigama je kapitalni projekat, naveo je Nurković, On je kazao da razgovaraju sa ekspertima iz UNESCO.

21:22 "Ko zna gdje sam ja bio, dokle se to radilo. U Monteputu se mnogo bolje i domaćinski radilo", tvrdi Nurković komentarišući zatečene situacije u firmama kojima upravlja njegov resor, kao i konkretne slučajeve uzimanja otpremnina iz takvih firmi.

21:15 Nurković priznaje da je stanje u željeznici jako loše. "Nek se otkažu svi vozovi, ali ne smijemo da ugrozimo bezbjednost putnika".

21:12 Nurković je kazao da je protiv privatizacije Luke Bar. On smatra da je ponuda poljske firme ispod svakog nivoa.

21:08 Nurković je kazao da je njegova kćerka osnovala firmu da bi se izdavale "Bošnjačke novine", ali da dalje više nije imala veze sa tim i da nije uzela niti jedan cent od pomoći države toj firmi. "Ako to nije tako, ja preuzimam svu odgovornost".

21:05 "Gdje god sam radio, bio sam uspješan", naveo je Nurković. On je najavio da će se mnogo uložiti na sjever. "Ja smatram da svakom rukovodstvu koje uspješno posluje treba dati nagradu. Da je sreće da je više Monteputeva", poručio je Nurković.

21:00 Nurković je kazao da je mnogo stvari zatekao i da ne može da bude odgovoran za stvari koje su se ranije dešavale. "Šta treba da radim kao novi ministar zato što sam u koaliciji sa DPS-om?", pitao je Nurković.

20:48 Ministar je uvjeren da će autoput biti završen na vrijeme. "Radi se na 10 tunela, šest mostova..."

20:42 Nurković smatra da treba pokušati da se spasi Montenegro Airlines. "Ja vidim budućnost Montenegro Airlines-a u drugačijem obliku, vidim itekako interes da se to preduzeće sačuva...U ovom trenutku sa toliko problema kompaniju neće niko, moramo da je stavimo na zdrave noge", navodi Nurković.

20:40 "Zakup aerodroma će vjerovatno biti 30 godina. Mora u to da se ulaže i to nije privatizacija već privremeni zakup", navodi Nurković. On smatra da treba promijeniti način upravljanja aerodromima. Nurković tvrdi da prvi put čuje da je za aerodrom u Tivtu zainteresovan arapski vlasnik Porto Montenegra.

20:30 Nurković je naveo da je pomoć Montenegro Airlinesu potpuno u skladu sa zakonom data.

20:26 "U više navrata smo dobili upozorenje od Hipotekarne banke da Montenegro Airlines kasni sa poravnanjem duga", naveo je Nurković.

20:20 Nurković je iznio podatke o bonusima koje je primao lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić i naveo da se radi o desetinama hiljada eura.

20:18 "Godinu i po dana su žene dobijale naknadu. Šta mi treba da uradimo sada da raspustimo Ustavni sud?", pitao je Nurković. On tvrdi da je veliki pritisak od MMF i Svjetske banke imao uticaja da su morali da smanji naknade.

20:15 Ministar tvrdi da su decembru odbranili naknade, tako što nisu dozvolili njihovo ukidanje.

20:14 Nurković je kazao da je Ustavni sud donio odluku o ukidanju naknada.

20:12 Nurković nije htio da odgovori da li ga je sramota što je uzeo bonus. "Ja sam zaslužio taj novac".

20:10 Nurković je kazao da Bogdanović i Purišić nisu primali naknade za to što su u Upravnom odboru firme, te da zbog toga ispada da su dobili bonus 200 eura mjesečno. "Ne znam koliko je sjednica odbora bilo, pet ili šest u godinu dana ne sjećam se", kazao je Nurković.

20:06 "Mi organizujemo preduzeće, direktor ne ide da gasi požar", pojašnjava Nurković. On je kazao da je prosječna plata u Monteputu 700 eura.

20:04 Nurković je nazvao smiješnim konstatacije da niko iz uprave Monteputa nije zaslužan za dobro poslovanje firme. "Tunel Sozina je vrlo kompleksan objekat, ni ja nisam znao prije ulaska u tu firmu koliko je kompleksno", objašnjava on.

20:02 "Tri člana odbora direktora Monteputa su dobili novac", kazao je Nurković. On je potvrdio da je dobio bonus od 2.800 eura od dobiti Monteputa

Gost Petra Komnenića u posljednjem ovosezonskom izdanju je ministar saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore, Osman Nurković.

Bonus video: