Osumnjičeni za pljačku Prve banke: Ceković vozio lažni taksi, a Milašinović golfa?

Istražitelji nijesu saopštili kakva je uloga navodnog člana međunarodne grupe pljačkaša dijamanata “Pink Panter” u tom razbojništvu niti da li je on osmislio pljačku banke
1679 pregleda 0 komentar(a)
Goran Milašinović
Goran Milašinović
Ažurirano: 04.07.2017. 15:19h

Baranin Goran Milašinović uhapšen je juče u Baru zbog sumnje da je povezan sa dvojcem koji je sredinom marta opljačkao beransku filijalu Prve banke.

Istražitelji nijesu da li je navodni član međunarodne grupe pljačkaša dijamanata “Pink Panter” osmislio pljačku banke.

Zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je opljačkala banku je uhapšen i Podgoričanin Miloš Ceković (32).

Beranska filijala banke Aca Đukanovića opljačkana je 13. marta.

Dvojica maskiranih muškaraca tog jutra oko 9 sati i 20 minuta naoružani su ušli u banku. Jedan je uz prijetnju pištoljem primorao dvojicu zaposlenih da legnu na pod, a drugi radnicu da mu iz sefa preda novac. Tokom pljačke pucali su uvis, a potom pobjegli sa 150.000 eura.

"Nakon što su M.B. i F.M, kako se sumnja počinili krivično djelo, i uz prijetnju vatrenim oružjem otuđili oko 150 hiljada eura, na štetu Filijale “Prve banke” u Beranama, dali su se u bjekstvo vozilom marke “Peugeot” u pravcu Rožaja koji je imao taksi obilježja, kojim je upravljao M.C, dok je G.M upravljao vozilom “Golf VI” koji se kretao ispred njih", kaže se u saopštenju.

Sat kasnije policija je saopštila da su na putu ka Rožajama uhapsili pljačkaše - Beograđane Milana Brkića (19) i Filipa Marjanovića (18).

Milašinoviću, za kojim je Kipar raspisao potjernicu zbog oružane pljačke, i udruživanja zbog vršenja zločina, lisice na ruke jutros su stavili inspektori barske policije.

Bonus video: