Kolašin: Oštetio Upravu za šume za oko 225.000 eura?

Optuženi je, sumnja se, dozvolio bespravnu sječu šume u iznosu od 2.432,57 metara kubnih drvne mase
50 pregleda 0 komentar(a)
sječa šume, Foto: Shutterstock.com
sječa šume, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 03.07.2017. 13:46h

Crnogorska policija danas je podnijela krivičnu prijavu protiv M.M. (50) iz Kolašina, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Iz policije sumnjaju da je M.M, lugar u Upravi za šume Crne Gore – Područna jedinica Kolašin, inače zadužen za zaštitu šuma na reonu Peščanica – Pčinje, nesavjesno postupao ne obilazeći reon i ne prijavljujući bespravne sječe na ovom području u vremenskom periodu od oktobra 2016. godine do marta 2017. godine.

On je, sumnja se, dozvolio bespravnu sječu šume u iznosu od 2.432,57 metara kubnih drvne mase čime je pričinio štetu Upravi za šume Crne Gore u isnosu od 225.220 eura. On, kako se sumnja, nije izvršio premjer, žigosanje i evidentiranje bespravno posječenih stabala i nije ih evidentirao na terenu i šumi u knjigama evidencije za reon za koji je bio zadužen.

"Od strane komisije Uprave za šume u gazdinskoj jedinici Peščanica – Pčinje utvrđena je bespravna sječa koja nije bila evidentirana od strane lugara M.M, ni na terenu, ni u knjigama evidencije, a takođe ne postoje bilo kakvi izvještaji i zapisnici o bespravnim sječama u ovim odjeljenjima," stoji u saopštenju policije.

Protiv osumnjičenog je podnijeta krivična prijava kod nadležnog tužioca.

Iz policije navode i da će u narednom periodu nastaviti aktivnosti u cilju otkrivanja i procesuiranja odgovornih za bespravnu sječu šume na području Crne Gore kako bi se zaštitio ovaj bitni privredni resurs.

Bonus video: