SD: Obijene prostorije partije, meta smo destruktivnih političkih struktura

Šušter navodi da su ovi događaji posljedica namjernog, konstantnog stvaranja klime nepovjerenja u integritet institucija sistema
61 pregleda 6 komentar(a)
Stefan Šušter, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Stefan Šušter, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 03.07.2017. 11:15h

Tokom noći došlo je do obijanja prostorija Socijaldemokrata Crne Gore i pritom je otuđena informatička oprema veće vrijednosti, saopštio je Stefan Šušter, portparol SD CG.

"Ovo je drugi napad na prostorije SD CG, nakon što su u februaru ove godine ulazna vrata naših prostorija izlijepljena fotografijama sa neprimjerenim porukama. Naravno, Socijaldemokrate su, kako to nalaže procedura u ovakvim slučajevima, obavijestile nadležne organe, koji su u jutarnjim časovima izvršili izviđaj na licu mjesta", navodi se u saopštenju.

Šušter dodaje da su ovi događaji posljedica namjernog, konstantnog stvaranja klime nepovjerenja u integritet institucija sistema.

"Razne političke partije i određeni društveni akteri svojim nepromišljenim izjavama značajno doprinose narušavanju navedenog povjerenja i stvaranju utiska da je država nejaka, sa nedovoljnim kapacitetima da do kraja istraje u svojim postupcima i odlukama. Ponovni atak na naše prostorije, daje nam za pravo da naglasimo ispravnost našeg političkog djelovanja, budući da smo, kao što smo se mogli i uvjeriti prethodnih dana, meta onih destruktivnih političkih struktura i njihovih “građanskih” saveznika, koji čine sve da destabilizuju državu Crnu Goru i fingiraju slabost njenih institucija. To im Socijaldemokrate nikada neće dopustiti, već će se veoma aktivno, isključivo demokratskim sredstvima, boriti protiv takve nazadne politike", zaključuje se.

Bonus video: