Hamilton: Botas je zaslužio dugoročan ugovor sa Mercedesom

Botas je ove sezone, u prvih osam trka, pobijedio jednom, četiri puta se popeo na podijum i imao jednu pol-poziciju
0 komentar(a)
Valteri Botas i Luis Hamilton, Foto: Reuters
Valteri Botas i Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2017. 16:01h

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ocijenio je danas da je njegov klupski kolega Valteri Botas zaslužio dugoročan ugovor sa ekipom.

Botas je sredinom januara potpisao jednogodišnji ugovor sa Mercedesom, poslije iznenadne odluke Nika Rozberga da završi karijeru, nekoliko dana nakon osvajanja šampionske titule u Formuli 1.

"Mislim da je zaslužio da ostane dugoročno u Mercedesovoj porodici. Mercedes je jedini tim, koliko ja znam u motosportu, koji prihvata individualce sa kojima radi, posebno vozače i tako postaneš dio porodice, do kraja života. Zaslužio je to pravo, obavlja sjajan posao u ekipi i nastaviće da raste", rekao je Hamilton.

Botas je ove sezone, u prvih osam trka, pobijedio jednom, četiri puta se popeo na podijum i imao jednu pol-poziciju.

Čelnici Mercedesa još nisu odlučili ko će sljedeće godine voziti sa Hamiltonom, a direktor ekipe Toto Volf nedavno je rekao da je Botas u "neprijatnoj situaciji".

"Tek mu je prva godina u Mercedesu, a već je pobijedio na jednoj trci i osvojio mnogo bodova za ekipu. Nastaviće da jača, samo mu je potrebna prilika za to", naveo je trostruki svjetski šampion Hamilton.

Britanac je drugi u generalnom plasmanu vozača sa 139 bodova, a treći je Botas sa 111. Prvi je vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa 153.

Bonus video: