Dio članova SNP-a: DPS sredio zastaru Jonici za kriminal

Optužnica protiv Jonice i još šest osoba podignuta je bila zbog navodne prevare graničnog deviznog osiguranja prilikom uvoza automobila
121 pregleda 15 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Filip Roganović
Snežana Jonica, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.07.2017. 15:49h

Uz podršku Demokratske partije socijalista (DPS), Snežana Jonica nije morala da odgovara za organizovani kriminal, poručilo je više od 50 članova Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP).

Oni ističu da članovi bliski Srđanu Miliću prozivaju druge da rade za DPS, a da su mnogi među njima uz pomoć partije Mila Đukanovića završili poslove.

“Jonica koja nije smjela da uđe u plenarnu salu Skupštine u januaru 2016. godine da glasa protiv Đukanovićeve vlade, kojoj je DPS sudstvo obezbijedilo da joj sudski procesi za teška krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala zastare, koja je prijateljskim vezama sa nosiocima režima obezbijedila da od skupštinskih dnevnica kupi stan u Podgorici”, navodi se u saopštenju članova GO SNP.

Optužnica protiv Jonice i još šest osoba podignuta je bila zbog navodne prevare graničnog deviznog osiguranja prilikom uvoza automobila. Njoj su na teret bila stavljena teža krivična djela, za koja je zaprijećena kazna do 15 godina.

Postupak protiv Jonice pred sudovima je trajao gotovo 10 godina, a slučaj je zastario.

“Zamislite kolika je to količina licemjerja kada vas za saradnju sa DPS-om optužuje Srđan Milić koji je nelegalno gradio po Budvi i dizao spratove na kući, u vrijeme dok je apsolutna vlast bila u rukama DPS-a”, navode u saopštenju.

Milić je suvlasnik dvije kuće od 544 i 131 metar kvadratni.

Oni navode i da je sekretar Izvršnog odbora SNP-a Spasoje Kovačević zaposlen u vladinoj agenciji.

Dio članova kazao je da je sjutrašnji sastanak zakazan za sve članove GO SNP i da je u skladu sa statutom.

Bonus video: