Klape iz Hrvatske pobjednici Međunarodnog festivala u Perastu

Žiri u kategoriji "Nova klapska pjesma" je radio u sastavu Jakša Fiamengo predsjednik, Ante Mekinić, Vjera Baničević, Tina Braić-Ugrinić, Obrad Pavlović
0 komentar(a)
Klapa, Tivat, Foto: Kotor Art
Klapa, Tivat, Foto: Kotor Art
Ažurirano: 02.07.2017. 12:53h

Dodjelom nagrada u subotu, na centralnom trgu u Perastu, ispred crkve Svetog Nikole, završen je 16. "Međunarodni festival klapa Perast".

U kategoriji muških klapa, po ocjeni stručnog žirija, pobjednik je klapa "Pinguentum" iz Buzeta iz Hrvatske, druga nagrada pripala je klapi "Filip Dević" iz Splita, a treća klapi "Jacera" iz Šibenika.

Nagrada publike u kategoriji, muških klapa pripala je klapi "Assa Voce" iz Podgorice sa pjesmom "Pod odrinom".

Prva nagrada u kategoriji "Nova klapska pjesma" pripala je autoru Krešimiru Magdiću za kompoziciju "Gospa od Škrpjela" u izvedbi klape "Skontradura" iz Dubrovnika.

Za najbolju debitantsku klapu proglašena je klapa "Bura" iz Mostara, a priznanje za najbolju crnogorsku klapu pripalo je klapi "Assa Voce" iz Podgorice.

Nagrada za najbolji aranžman u kategoriji "Nova klapska pjesma" pripala je Dušku Tambači za kompoziciju "Merjane, Merjane" u izvođenju klape Valdibora iz Rovinja.

Prva nagrada za najbolje stihove pripala je pjesmi "Pod odrinom" čije stihove je napisala Mila Moškov, u izvedbi "Assa Voce" iz Podgorice.

Stručni žiri je radio u sastavu Mojmir Čačija, Sara Dodig, Mirela Šćasni, Mario Katavić, Zlata Marjanović, Marina Dulović, Vojislava Beba Milić i Jasminko Šetka.

Žiri u kategoriji "Nova klapska pjesma" je radio u sastavu Jakša Fiamengo predsjednik, Ante Mekinić, Vjera Baničević, Tina Braić-Ugrinić, Obrad Pavlović.

Prve takmičarske večeri u kategoriji ženske klape prvo mjesto po ocjeni žirija pripalo je klapi Stentorija iz Daruvara, drugo klapi Štorija iz Kaštel Kambelovca a treće Ankori iz Podstrane.

Po ocjeni publike najbolja je bila klapa Skontradura iz Dubrovnika.

Tokom dva festivalska dana u Muzeju grada Perasta predstavljen je peti broj festivalskog časopisa "Lirica", čije ovogodišnje teme su "Priče o moru", koje govore o značenju i povjesti klapske pjesme.

Bonus video: