Osumnjičenje da su ukrale desetine hiljada eura po primorju

Prema policijskim podacima, počinile su i tešku krađu na štetu Simonide Kordić, odbornice DF u SO Herceg Novi
273 pregleda 0 komentar(a)
lopovkinja, Foto: Shutterstock
lopovkinja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.07.2017. 09:14h

Inspektori kriminalističlke policije uhapsili su prekjuče Rumunku Elenu Tican (42) i Danu Tošić (38) iz Pirota koje se sumnjiče da su izvele veliku pljačku u Starom gradu, kada su prije mjesec iz luksuznog apartmana iznijele sefa sa novcem i zlatnm nakitom.

Inspektori su uhapsili Rumunku preksinoć, dok je pokušala da upadne u aprtman u Starom gradu, dok su njenoj “koleginici” lisice na ruke stavljene juče popodne, kada je sa suprugom pokušavala da napusti Crnu Goru.

Time je rasvijetljena serija najvećih krađa u metropoli turizma. Iskusne lopovkinje su sa muževima iznajmile apartman u Sutomoru, koji im je bila baza, a onda su obično rentirale automobile i ordinirale po crnogorksom primorju. Prvu veliku krađu izvele su prošlog mjeseca kada su upale u apartman u Starom gradu iz koga su iznijeli sef u kome je bilo 26.000 švajcarskih franaka, 400 eura, nešto dolara i zlatni nakit. Nakon te krađe, na meti se našao bogati Rus sa Svetoga Stefana, u čiji su apartman ušle i iz njega uzele 2.000 eura, 21.000 rubalja i zlatni nakit.Rentakar automobile su iznajmljivale u Baru.

Prema policijskim podacima, počinile su i tešku krađu na štetu Simonide Kordić, odbornice DF u SO Herceg Novi.

Bonus video: