Uhapšen Mitar Marković: Osumnjičen da je bacio molotovljev koktel na zgradu "Ražnatović"

Dim je iz poslovnog prostora, koje je bio adaptiran za turističko rentiranje, počela da kulja oko podne, nakon čega su odmah na lice mjesta stigli pripadnici interventne jedinice budvanske policije, a potom i budvanskig vatraogasci, koji su ugasili požar
499 pregleda 3 komentar(a)
požar Budva, Foto: Vuk Lajović
požar Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.07.2017. 07:06h

Budvanin Mitar J. Marković (30) uhapšen je juče zbog sumnje da je bacio molotovljen koktel u prizemlje zgrade "Ražnatović" u budvanskom naselju Podkošljun, koje je potpuno izgorjelo.

Dim je iz poslovnog prostora, koje je bio adaptiran za turističko rentiranje, počela da kulja oko podne, nakon čega su odmah na lice mjesta stigli pripadnici interventne jedinice budvanske policije, a potom i budvanskig vatraogasci, koji su ugasili požar.

Policijski inspektori odmah su uvidjeli da je riječ o podmetnutom požaru, jer je vatra zahvatila dušek, koji je bio natopljen benzinom.

Požar nije zahvatio ostatak zgrade, jer su vatraogasci stigli brzo i spriječili da se vatra proširi.

Policijaci su samo dva sata prije požara bili na licu mjesta, jer je bila prijavljena svađa između Markovića i njegovog poslovnog partnera koji je izdvao stanove u prizemlju.

I noć prije toga policija je dobila prijavu da se u prizemlju zgrade skupljanu sumnjive osobe te da se čuje vika i galama.

Riječ je poslovnim prostorima oko kojih se vodi sudski spor.

Markoviću se na teret stavlja krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i o ovom slučaju obaviješten je kotorski tužilac, koji je tako i kvaklifikovao djelo.

Bonus video: