Rumunska državljanka i žena iz Srbije opljačkale majku Simonide Kordić?

Osumnjičene za ovo krivično djelo takođe su, sumnja se, počinile još četiri teške krađe u junu 2017. godine na području Herceg Novog"
361 pregleda 9 komentar(a)
Simonida Kordić, Foto: Printscreen, Printscreen
Simonida Kordić, Foto: Printscreen, Printscreen
Ažurirano: 01.07.2017. 18:09h

Hercegnovska policija juče je uhapsila državljanku Rumunije E.T. (39) zbog sumnje da je sa D.T iz Srbije za kojom se traga, počinila tešku krađu na štetu Simonide Kordić, odbornice Demokratskog fronta (DF) u Skupštini opštine Herceg Novi.

Majka Simonide Kordić je opljačkana prije pet dana, a lopovi su iz kuće odnijeli vrijedan porodični nakit i 300 eura.

"Osumnjičena je ovo krivično djelo počinila na način što je, kako se sumnja, zajedno sa D.T. 26. juna 2017. godine, došla u Herceg Novi do kuće oštećene Simonide Kordić, tražeći navodno apartmane i smještaj. Vrata kuće im je otovrila majka oštećene koju su osumnjičene pitale za apartmane i smještaj nakon čega im je ona dozvolila da uđu u kuću. Iskoristivši nepažnju majke oštećene iz sobe, sumnja se da su ukrale zlatni nakit vrijednosti od oko 4.200 eura kao i 300 eura u novcu nakon čega su pobjegle", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da kod osumnjičene nisu pronađeni ukradeni predmeti i novac.

"Policajci preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju njihovog pronalaska kako bi ukradeni predmeti i novac bili vraćeni oštećenoj. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji je naložio da se E.T. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo teška krađa. Osumnjičene za ovo krivično djelo takođe su, sumnja se, počinile još četiri teške krađe u junu 2017. godine na području Herceg Novog", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: