VREMEPLOV: Tri miliona sveli na 113.000 eura

Uprava Budvanske rivijere na je taj način direktno oštetila akcionare sakrivanjem stvarne dobiti. Naime, kompanija je za devet mjeseci prošle godine ostvarila dobit od preko tri miliona eura. Sada se opravdano postavlja pitanje kako je za tri posljednja mjeseca u 2006. dobit smanjena sa više od tri miliona na 133.588 eura, ako se zna da su jedin troškovi bili plate radnika jer je sezona bila završena
0 komentar(a)
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.07.2017. 10:23h

Ako se trenutno nešto u CG ekonomiji može nazvati skandaloznim, onda je to fingiranje poslovnih rezultata uprave HTP Budvanska rivijera. Na skupštini akcionara budvanske kompanije prije par dana objavljeno je da je u 2006. ostvaren profit od 133.588 eura, i to je ocijenjeno kao uspješan rezultat jer je za 78% odsto bolji nego prethodne godine.

Uprava Budvanske rivijere na je taj način direktno oštetila akcionare sakrivanjem stvarne dobiti. Naime, kompanija je za devet mjeseci prošle godine ostvarila dobit od preko tri miliona eura. Sada se opravdano postavlja pitanje kako je za tri posljednja mjeseca u 2006. dobit smanjena sa više od tri miliona na 133.588 eura, ako se zna da su jedin troškovi bili plate radnika jer je sezona bila završena.

Prema dostupnim informacijama, rezultati su fingirani da bi se, između ostalog, izbjegla isplata dividende akcionarima. Primijenjene su klasične metode “prepravljanja” poslovnih rezultata, a jedan od njih je i da su godinama stari i još nezavr{eni sudski sporovi knjiženi kao trošak.

Bonus video: