Na ljetopisu večeras Crnogorski gitarski duo

U oktobru prošle godine, nastupili su i u čuvenom njujorškom Karnegi Holu, a svoje umijeće u izvođenju klasičnih i flamenco kompozicija, do sada su predstavili publici SAD, Rusije, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Francuske, UAE, Belgije, Holandije, Grčke, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije i Albanije
60 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski gitarski duo, Foto: Facebook
Crnogorski gitarski duo, Foto: Facebook
Ažurirano: 01.07.2017. 09:35h

Jubilarni XXX Barski ljetopis večeras će obilježiti koncert CG Guitar Duo- uglednog crnogorskog gitarskog dueta Srđan Bulatović- Darko Nikčević. Koncert u Starom gradu u Starom Baru počinje u 22 sata, ulaz je slobodan, a na repertoaru su kompozicije sa njihovog aktuelnog albuma “Balkan, Mediteran, Orijent“.

CG Guitar Duo preko četvrt vijeka nastupa pred domaćom i internacionalnom publikom, a gostuje u najprestižnijim evropskim i svjetskim koncertnim salama. U oktobru prošle godine, nastupili su i u čuvenom njujorškom Karnegi Holu, a svoje umijeće u izvođenju klasičnih i flamenco kompozicija, do sada su predstavili publici SAD, Rusije, Velike Britanije, Njemačke, Italije, Francuske, UAE, Belgije, Holandije, Grčke, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije i Albanije.

Prema navodima kritike, krasi ih jedinstveni spoj balkanskih nepravilnih ritmova i drugih internacionalnih uticaja, pri čemu svojom muzikom “dočaravaju ljepotu Mediterana i orijentalnog misticizma”. Do sada su objavili sedam albuma.

Bonus video: