Osumnjičen da je pričinio štetu Upravi za šume od oko 83 hiljade eura

“R.B, sumnja se, nije izvršio premjer, žigosanje i evidentiranje bespravno posječenih stabala i nije ih evidentirao na terenu i šumi u knjigama evidencije za reon za koji je bio zadužen”, navodi se u saopštenju
56 pregleda 1 komentar(a)
novac, euri, Foto: Shutterstock
novac, euri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.06.2017. 19:33h

Službenici Uprave policije podnijeli su danas nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv jedne osobe u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinila štetu Upravi za šume, u iznosu od oko 83 hiljade eura.

“Službenici Uprave policije danas su podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv R.B. (55) iz Kolašina zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

On je to krivično djelo počinio, kako se sumnja, na način što je u svojstvu lugara u Upravi za šume Crne Gore – Područna jedinica Kolašin bio zadužen za zaštitu šuma na reonu Mušovića Rijeka, te je nesavjesno postupao ne obilazeći reon i neprijavljujući bespravne sječe na ovom području u četvrtom kvartalu prošle godine.

R.B. je, kako se sumnja, dozvolio bespravnu sječu šume u količini od 1,34 hiljade metara kubnih drvne mase, čime je pričinio štetu Upravi za šume u iznosu od 82,97 hiljada eura.

“R.B, sumnja se, nije izvršio premjer, žigosanje i evidentiranje bespravno posječenih stabala i nije ih evidentirao na terenu i šumi u knjigama evidencije za reon za koji je bio zadužen”, dodaje se u saopštenju.

Bespravnu sječu koju je utvrdila komisija Uprave za šume u gazdinskoj jedinici Mušovića Rijeka nije evidentirao lugar R.B, ni na terenu, ni u knjigama evidencije, a takođe ne postoje bilo kakvi izvještaji i zapisnici o bespravnim sječama u tim odjeljenjima.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji je naložio da se protiv te osobe podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nesavijestan rad u službi”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: