Završeno suđenje Cupari, blagajniku kazina "Maestral", zbog pronevjere 48.500 eura: Presuda 7. jula

"Okrivljeni Cupara, nakon što je prebrojao novac, 97 novčanica u apoenima od po 500 eura nije predao u kasu koju je predao trezoristi, već ih je ostavio u ladici što se jasno vidi na snimku. Cupara je nakon toga izgasio svjetlo u blagajni, a da nije imao realan razlog za to”, rekla je tužilac Vukčević
234 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Hotel Maestral, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.06.2017. 16:29h

Završnim riječima, danas je u podgoričkom Višem sudu okonćano suđenje Milošu Cupari, blagajniku kazina hotela "Maestral", optuženom da je iz kase prisvojio 48.500 eura.

Izricanje prvostepene sudija Ana Vuković je zakazala za 7. jul.

Specijalni tzužilac Lidija Vukčević je u završnoj riječi istakla da je tokom postupka dokazana krivica Cupare. Navela je da je krivica Cupare potvrđena i snimljenim sadržajem sa 13 video kamera koje pokrivaju blagajnu, putanju kojom novac ide do trezora kao i sam trezor.

"Okrivljeni Cupara, nakon što je prebrojao novac, 97 novčanica u apoenima od po 500 eura nije predao u kasu koju je predao trezoristi, već ih je ostavio u ladici što se jasno vidi na snimku. Cupara je nakon toga izgasio svjetlo u blagajni, a da nije imao realan razlog za to”, rekla je Vukčević.

Dodala je da je odbrana okrivljenog da se vratio da zaključa žetonjeru, jer je bila otključana, nelogična i nejasna.

"Na snimku se vidi da je iz žetonjere uzeo novac i stavio ga u pantalone nakon čega je izašao iz blagajne", rekla je tužilac i zatražila od suda da se Cupara oglasi krivim i kazni po zakonu.

Cupara je u završnoj riječi rekao da je kao radnik kazina prenosio u banku i mnogo veće iznose od onog koji se pominje u optužnici i da nikada nije falio ni cent.

Njegov branilac, advokat Borivoje Đukanović kazao je da odbrana cijeni da dokazi koje je tužilaštvo ponudilo ne pružaju veći stepen dokazanosti od osnova sumnje kod kojeg kvalitet činjenica nije dovoljan ni za optuženje a kamoli za osudu.

"Tužilac je "iščupao" samo ono za šta smatra da može podržati stanovište koje je prezentovao na glavnom pretresu", smatra advokat Đukanović.

On je naveo da su svi sjedoci, pa čak i Matej Turk I Dragana Miličić, potvrdili odbranu okrivljenog da je praksa bila da se gasi svjetlo u blagajni na kraju radnog vremena kao i da su dešavali česti kvarovi na žetonjerama.

On je istakao da je suštinsko pitanje, na koje se teško može dati odgovor "da li je video snimak pouzdan dokaz".

Dodao je da ni jedan personalni dokaz u bilo kojem smislu ne da nije obezvrijedio tvrdnju okrivljenog već ih nije doveo ni u sumnju. Predložio je da ga sud oslobodi od optužbe.

Bonus video: