Kroz Goričane vozio motocikl brzinom od 178 km/h

Ograničenje brzine kretanja na toj dionici iznosi 80 km/h
109 pregleda 0 komentar(a)
Motocikl, Foto: Shutterstock
Motocikl, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.06.2017. 14:52h

Policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv M.B. (43) i oduzela mu vozačku dozvolu, jer je u mjestu Goričani vozio motocikl brzinom od 178 km/h.

"Vozač motocikla M.B. (43), koji je upravljao motociklom marke „Yamaha VMAX”, barskih registarskih oznaka, se sinoć oko 22,40 časova kretao dionicom magistralnog puta Podgorica – Bar, u mjestu Goričani u Zeti, nedozvoljenom brzinom zbog koje je isključen iz saobraćaja. Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 178 km/h, a ograničenje brzine kretanja na ovoj dionici iznosi 80 km/h. Protiv M.B. je Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 318 stav 1 tačka 1 ZOBS-a. Takođe, od M.B. je privremeno oduzeta vozačka dozvola, do okončanja postupka", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da će policija nastaviti sa pojačanim preventivnim i represivnim aktivnostima u narednom periodu, koje će prevashodno biti usmjerene na evidentiranje i sankcionisanje saobraćajnih prekršaja, sa akcentom na gruba kršenja saobraćajnih propisa, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u drumskom saobraćaju.

Bonus video: