Kolašin: Oštetio Upravu za šume za 83.000 eura?

R.B. se sumnjiči da je, u svojstvu lugara u Upravi za šume Crne Gore, počinio krivično djelo nesavjesnog rada u službi
0 komentar(a)
sječa šume, Foto: Shutterstock.com
sječa šume, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 30.06.2017. 12:24h

Crnogorska policija danas je podnijela krivičnu prijavu protiv R.B. (55) iz Kolašina zbog sumnje da je Upravi za šume pričinio štetu za oko 83.000 eura.

R.B. se sumnjiči da je, u svojstvu lugara u Upravi za šume Crne Gore – Područna jedinica Kolašin, kao zaduženi za zaštitu šuma na reonu – gazdinska jedinica Mušovića Rijeka, počinio krivično djelo nesavjesnog rada u službi.

"On je nesavjesno postupao ne obilazeći reon i ne prijavljujući bespravne sječe na ovom području u četvrtom kvartalu 2016. godine. On je kako se sumnja, dozvolio bespravnu sječu šume u količini od 1340,56 metara kubnih drvne mase, čime je pričinio štetu Upravi za šume u iznosu od 82.966,90 eura. R.B, sumnja se, nije izvršio premjer, žigosanje i evidentiranje bespravno posječenih stabala i nije ih evidentirao na terenu i šumi u knjigama evidencije za reon za koji je bio zadužen," stoji u saopštenju policije.

Kako su kazali, bespravna sječa koja je utvrđena od strane komisije Uprave za šume u gazdinskoj jedinici Mušovića Rijeka nije bila evidentirana od strane lugara R.B, ni na terenu, ni u knjigama evidencije, a takođe ne postoje bilo kakvi izvještaji i zapisnici o bespravnim sječama u ovim odjeljenjima.

Protiv R.B. je tužiocu podnijeta krivična prijava.

Bonus video: