Dajković: Fotografija sa Đukanovićem otvara sva vrata

Dragović je u ZIKS trebalo da se javi 28. juna, kako bi odrobijao pola godine zbog nanošenja teških tjelesnih povreda funkcioneru Demosa i Pokreta za neutralnost
127 pregleda 4 komentar(a)
Dejan Dragović, Milo Đukanović, Foto: Facebook
Dejan Dragović, Milo Đukanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 30.06.2017. 07:31h

Dejan Dragović - nekadašnji menadžer podgoričkog kluba Stefan Braun nije se pojavio na izdržavanje kazne u spuškom zatvoru.

U ZIKS je trebalo da se javi 28. juna, kako bi odrobijao pola godine zbog nanošenja teških tjelesnih povreda funkcioneru Demosa i Pokreta za neutralnost Vladislavu Dajkoviću.

"S obzirom da se lice D.D. nije javilo na izvršenje kazne zatvora po nalogu za prijem u zatvor, a u skladu sa članom 16 Zakona o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti, ZIKS je obavjestio nadležni sud da se isti nije javio na izvršenje kazne zatvora, kako bi preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, rečeno je Vijestima iz ZIKS-a.

Iz podgoričkog suda su rekli da je juče izdata naredba za njegovo prinudno dovođenje i da će eventualna potjernica biti izdata tek kada policija utvrdi da Dragović nije dostupan na poznatoj adresi.

Dajković tvrdi da je Dragović nesmetano napustio zemlju i otišao u Švedsku, gdje je, kako kaže, "nastavio svoju 'karijeru' po tamošnjim noćnim klubovima".

"Naravno, nema nikakve dileme da se na taj potez odlučio zbog izbjegavanja zatvora, ali i da će tamo sačekati eventualnu zastaru krivičnog djela zbog koga je, ponavljam, pravosnažno osuđen", saopštio je Dajković u pisanoj izjavi “Vijestima”.

Podsjetio je da je prošlo dvije godine od kako ga je Dragović "krvnički prebio".

"Najoštrije p(r)ozivam nadležne institucije, a pogotovo one sudske, da prestanu da imitiraju pravdu i da raspišu međunarodnu potjernicu, konačno privedu osuđenog batinaša i pošalju ga u Spuž. Jer, ako su mogli mene da hapse zbog podignutih ruku na mirnom protestu protiv režima i ekspresno osude na osam dana zatvora, onda mogu i njega. Istina, ja nisam imao džokera u rukavu koji Dragović ima - fotografiju sa Milom Đukanovićem", rekao je Dajković.

Bonus video: