Katnić: Rodić je htio da me kupi sa 600.000 eura

"Ostajem pri svemu što sam prekjuče saopštio. Ponavljam da bilo kakav mito i ja nismo spojivi, poručio je advokat Goran Rodić
162 pregleda 0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Milivoje Katnić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Milivoje Katnić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.06.2017. 05:31h

Advokat Goran Rodić organizovao je kriminalnu grupu sa namjerom da sa 600.000 eura podmiti Milivoja Katnića kako ovaj ne bi pokrenuo istragu protiv kompanije A2A.

To je juče saopštio glavni specijalni tužilac, tvrdeći da je advokat za to primio do 70.000 eura od italijanske kompanije.

“Do tih sumnji su došli pretresom stana i kancelarija. Rodić je davao pravna mišljenja licima na rukovodećim pozicijama u kompaniji A2A. Među tim mišljenjima je mogućnost da SDT iskoristi diskreciono pravo i ne pokrene postupak protiv A2A kao pravnog lica. Postoje i dokazi da je kancelarija Rodića dobila do 70.000 eura”, kazao je SDT na konferenciji u organizaciji CGO-a.

Rodić je “Vijestima” rekao da ostaje pri svemu što je prekjuče saopštio.

“Ponavljam da bilo kakav mito i ja nismo spojivi”, poručio je Rodić.

Rodić je u srijedu slične tvrdnje iz ST nazvao bezočnim lažima, objašnjavajući da je uvijek radio zakonito.

“Nisam advokat koji predmete radi i 'završava' na 'balkanski način', niti na bilo koji od nezakonitih načina sa domicilnog prostora italijanskih državljana”, saopštio je Rodić.

Advokat je rekao da se motivi za lažno optuživanje mogu dovesti u vezu sa pokušajem njegove diskreditacije i u drugim, javnosti poznatim, predmetima gdje postupa kao branilac.

Stevo Muk iz Instituta Alternativa pitao je juče Katnića - kako je moguće da “iz pune vreće u kojoj su političari i tajkuni”, izvuče baš Rodića ili poslanika Nebojšu Medojevića”, tužilac je odgovorio da za sve mora postojati dokaz.

Katnić je kazao da ne demonstrira pravdu nad neistomišljenicima, ali da će dok je na čelu Specijalnog tužilaštva goniti počinioce svih krivičnih djela, bez obzira na njihov status u društvu.

“Advokat Rodić i ja smo prijatelji 25 godina. Ja sam danas govorio o činjenicama i one su takve”, kazao je Katnić.

Ne može da komentariše srpsko državljanstvo Miloša Marovića

Katnić je komentarisao i slučaj Svetozara i Miloša Marovića, koji su u Srbiji uprkos tome što bi trebalo da služe kazne u Crnoj Gori.

On je rekao da će u tom slučaju biti iskorišćena mogućnost međunarodne pravne pomoći.

“Pitanje srbijanskog državljanstva Miloša Marovića nije pitanje na koje ja mogu da odgovorim”, dodao je on.

Komentarišući aferu - državni udar, a osvrćući se na navode da pojedini osumnjičeni tvrde da su bili do manastira Ostrog, Katnić je prokomentarisao da ih je onda možda baš “Sveti Vasilije poslao specijalnom državnom tužiocu”.

Bonus video: