Svjedočenje neuropsihijatra: Kriještorac u svjesnom stanju švercovao marihuanu

“Kriještorac je mogao da upravlja svojim postupcima i nije bio u krizi kao heroinski zavisnik, već je tog dana, kada je vozio za Podgoricu da preuzme drogu bio nadrogiran, što je i sam ispričao tokom pregleda”, kazala je dr Konatar, dodajući da je Kriještorac liječen od zavisnosti na herion
162 pregleda 0 komentar(a)
Presuda (Novina)
Presuda (Novina)
Ažurirano: 29.06.2017. 16:24h

Pljevljaku Irfanu Kriještorcu (28) danas će u Višem sudu u Bijelom Polju biti izrečena presuda zbog šverca 4 kilograma marihuane.

Dr neuropsihijatar Gordana Konatar je kazala da je optuženi djelo počinio u svjesnom stanju i da je imao mogućnost da shvati značaj i posledice izvršenja djela, tim prije što nije u pitanju djelo koje se ne izvršuje po principu –sad i odmah, već je potrebno planiranje i priprema.

“Kriještorac je mogao da upravlja svojim postupcima i nije bio u krizi kao heroinski zavisnik, već je tog dana, kada je vozio za Podgoricu da preuzme drogu bio nadrogiran, što je i sam ispričao tokom pregleda”, kazala je dr Konatar, dodajući da je Kriještorac liječen od zavisnosti na herion.

Ona je predložila kao obaveznu mjeru liječenja od zavisnosti psihoaktivnim supstancama.

Kriještorac je na sudu tvrdio da je heroinski zavisnik i da je marihuanu prodavao da bi kupio heroin.

Državni tužilac Hasan Lukač je kazao u završnim riječima da je svim izvedenim dokazima utvrđeno da je djelo počinjeno na način opisan optužnicom, što je priznao i optuženi.

“Jasno je da je optuženi počinio djelo u uračunljivom stanju”, kazao je Lukač zahtijevajući da se okrivljeni oglasi krivim i da mu se izrekne mjera obaveznog liječenja zavisnosti od psihoaktivnih supstanci.

Branilac optuženog advokar Momir Gačević je zatražio što blažu kaznu uz izricanje mjere liječenja.

Kriještorac je uhapšen 25. marta u mjestu Bakovića klisura, na magistralnom putu Mojkovac - Kolašin.

Pretresom “golfa 5” kojim je upravljao, kolašinski policajci pronašli su tri putničke torbe.

Bonus video: