Vidaković boksuje protiv Vrskića u Nišu

293 pregleda 0 komentar(a)
Zvjezdan Vidaković, Foto: Privatni album
Zvjezdan Vidaković, Foto: Privatni album
Ažurirano: 29.06.2017. 15:02h

Novljanin Zvjezdan Vidaković, boksovaće sjutra u Nišu sa Jasminom Vrskićem iz Zenice. Vidakoviću će meč u okviru revije "Naissus boxing night" biti 11. borba u profi karijeri a dobio je svih deset prethodnih u poluteškoj kategoriiji.

Najveći uspjeh Gladijatora iz Novog, bila je titula WBC prvaka Mediterana u avgustu 2013. godine, kada je na Škveru pobijedio Italijana Đuzepea Brusketea. Od tada odboksovao je još samo jedan meč i to sredinom marta 2014. godine kada je u Bečeju nokautirao Miodraga Potića. Pokušavao je Vidaković da izazove brojne proslavljene rivale, ali nije imao adekvatne podrške.

„Iako me dugo nije bilo u magičnom četvorouglu, ring je svakog dana, bez izuzetka, bio i ostao moj posao i moja ljubav. Neprekidno sam trenirao i čekao novi trenutak, šansu. I dočekao sam, stanica povratka je Niš u kome ću 30. juna boksovati u okviru spektakla "Naissus boxing nighta". Osjećam se nikad spremniji, sa nikad većom i jačom željom za trijumfom. Svjestan sam da meč u Nišu znači novo poglavlje ne samo u mojoj karijeri, već i u životu. Znači novi početak, vjerujem u jednu lijepu sportsku priču i karijeru u kojoj ću dati sve od sebe da tako i bude. Izuzetno sam srećan što će spektakl u Nišu okupiti ponovo na jednom mjestu sve nas koji smo činili jedan snažan i jak boks tim, „Balkan Boxing tim“ na čelu sa Nenadom Borovačninom. Imali smo niz sjajnih godina, velikih mečeva i manifestacija, koje se još uvijek prepričavaju, unijeli smo sjvežu krv u tada prilično zamrli profi boks na našim prostorima, bili smo sila, počevši od Nenada koji je bio šampion Evrope i treći na svijetu. Da, bili smo sila, zašto ne bi bili ponovo, još uvek smo mladi i jaki i još uvek imamo mnogo toga da pokažemo u ringu, siguran sam da će tako i biti“, zaključio je 31-godišnji Zvjezdan Vidaković, koji je odlučio da mu mjesto boravka bude Loznica.

Njegov godinu mlađi rival je poražen u svih pet profi mečeva.

"Naissus boxing night" direktno će sjutra o 20 sati prenositi Sport klub 3.

Bonus video: