Sajovci ne znaju ko je tukao Martinovića

Suđenje se nastavlja 8.septembra
422 pregleda 11 komentar(a)
Mijo Martinović, Foto: Savo Prelević
Mijo Martinović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.06.2017. 12:08h

Još četiri pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice danas su tvrdila da ne znaju ko je tukao Milorada Mija Martinovića, u oktobru 2015., nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta.

Njihovim kolegama Goranu Zejaku i Boru Grguroviću, koji su se sami prijavili da su tukli Martinovića sudi se za mučenje, u sticaju sa teškim tjelesnim povredama i uništenjem i otuđenjem tuđe stvari.

Nebojša Ivanović, Nikola Perović, Boban Brnović i Momir Ćurić su se svi sjetili da su se te večeri zaustavljali blizu mjesta gdje je pretučen Martinović, ali to niko nije vidio.

Jedino čega se sjećaju da su ih građani zasipali kamenicama.

Nijesu bili sigurni ni kada su saznali za prebijanje Martinovića, jedino je Ivanović rekao da je on odmah znao da se radi o njemu, jer mu je, kao njegov dugogodišnji komšija, prepoznao uništena kola kada su prošli tuda.

Suđenje se nastavlja 8.septembra.

Martinovića je više pripadnika SAJ-a brutalno pretuklo te večeri, a potom su polomili i njegov "mercedes".

Iako se na snimku vidi da ih je bilo mnogo više, samo dvojica, koji su priznali, su završila na optuženičkoj klupi.

Suspendovani komandant jedinice Radosav Lješković pravosnažno je osuđen na pet mjeseci zatvora zbog prikrivanja sajovaca koji su tukli građane te večeri.

Nedavno je Ustavni sud usvojio ustavne žalbe Akcije za ljudska prava (HRA) zbog nedjelotvorne istrage policijske torture u Zlatarskoj ulici, 24.oktobra 2015. godine i obavezao Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici da u roku od tri mjeseca sprovede brzu i efikasnu istragu i utvrdi ko je tukao Momčila Baranina i Branimira Vukčevića.

Bonus video: