ODBOJKA: NAŠA REPREZENTATIVKA OSTAJE U ISTOM KLUBU U FRANCUSKOJ

Milović: U Venelu sam potpuno zadovoljna

Ugovor je produžen na još godinu, pa će srednja blokerka naše reprezentacije igrati drugu godinu zaredom u Venelu, treću u Francuskoj (prvu sezonu je provela u drugoligaškom Kaleu)…
1 komentar(a)
Marija Milović, Foto: Cev.lu
Marija Milović, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 29.06.2017. 09:54h

S obzirom na to da je u prošloj sezoni, osvajanjem prvog klupskog trofeja (Kup Francuske), postala neizbrisiv dio istorije Venela, za očekivati je bilo da će francuski klub uraditi sve kako bi zadržao Mariju Milović u svojim redovima. I uspio je, jer je crnogorskoj odbojkašici, inače, jako lijepo na jugu Francuske, gdje je sunčana sredina podsjeća na rodni Bar.

Ugovor je produžen na još godinu, pa će srednja blokerka naše reprezentacije igrati drugu godinu zaredom u Venelu, treću u Francuskoj (prvu sezonu je provela u drugoligaškom Kaleu)…

"Bilo je više ponuda. Međutim, ja sam odlučila da i narednu sezonu ostanem u Venelu. Moram priznati da sam od početka to nekako i priželjkivala. U Venelu sam zadovoljna načinom rada, profesionalnin odnosom, lijepoj i zdravoj atmosferi među igračicama i sa ljudima koji imaju, ali i onim mnogobrojnim, koji nemaju veze sa upravljanjem kluba", kaže za “Vijesti” Marija Milović.

Osim osvajanje Kupa Francuske, Venel je prošle sezone igrao i četvrtfinale plej-ofa.

"Imali smo rezultatski uspiješnu sezonu. Nadam se da ću i za predstojeću moći da kažem isto na kraju", dodaje Marija.

Zahvaljujući osvojenom Kupu Francuske, Venel je izborio i učešće u Evropi, a u prvom kolu CEV kupa će igrati sa njemačkim Drezdenom.

"To je klub sa jako dugom odbojkaškom tradicijom i sa uvijek dobrom ekipom. Naš cilj je sportski, da pružimo maksimum u svakoj utakmici pa na kraju da slavimo ili da pružimo ruku boljem. To su utakmice koje su nerijetko pune rezultatskih preokreta. Sigurno je da ćemo maksimalno ulaziti u svaku utakmicu i nadati se pozitivnim rezultatima".

U reprezentaciji još uvijek postoje “dječije bolesti”

Zbog problema sa tetivom, u dogovoru sa selektorom Draganom Nešićem, Marija je preskočila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo (pobjeda u pet mečeva), a igrala je Evropsku ligu, u kojoj je Crna Gora, kao i lani, upisala dvije pobjede (protiv Gruzije) i četiri poraza (po dva od Ukrajine i Francuske).

"Što se Evropske lige tiče, osjetan je igrački napredak kod svake igračice. Većina igračica je ove sezone imala inostrani ugovor, što, svakako, jako pozitivno utiče na sticanje iskustva koje je od velikog značaja kod ovakvih vrsta takmičenja. Izgubile smo obje utakmice od Ukrajine, koja je bila favorit grupe. Protiv ekipe Gruzije smo uknjižile pobjede, dok su nam utakmice protiv Francuske pokazale da je napredak evidentan, ali i da još uvijek postoje "dječije bolesti" kod nas i to je ono čemu se, do naredne akcije, mora posvetiti najveća pažnja, jer nas je upravo to koštalo trijumfa u ovim utakmicama", zaključila je Marija Milović.