Radovi domaćih i inostranih umjetnika

Deset posto od sume prodatih radova uručiće kao donaciju psihijatrijskoj klinici u Podgorici.
189 pregleda 0 komentar(a)
Humanitarna izložba
Humanitarna izložba
Ažurirano: 29.06.2017. 07:30h

Izložba “Art Rooms” na kojoj je predstavljeno više od 200 radova umjetnika iz Crne Gore i inostranstva, otvorena je u prostoru kompanije Monteco u Podgorici (Ulica Novaka Miloševa). Kako ističu organizatori, umjetnici Hajdana Kostić i Stefan Bulatović, ovo je rijetka prilika da na jednom mjestu likovna publika pogleda radove trideset umjetnika - profesori na Fakultetu likovnih umjetnosti sa Cetinja, umjetnika iz Rusije i Ukrajine, kao i radove sadašnjih i svršenih studenata umjetničkih fakulteta FLU Cetinje i UDG. Pored brojnih crteža, slika, grafika, skulptura, na izložbi je predstavljen i nakit crnogorske umjetnice Katarine Zlajić.

Hajdana i Stefan su 2016. godine organizovali dvije uspješne humanitarne izložbe i vjeruju u mogućnost umjetnosti da doprinese zajednici i pozitivnim promjenama, stoga su ovaj projekat uljepšali i humanitarnim aktivizmom. Deset posto od sume prodatih radova uručiće kao donaciju psihijatrijskoj klinici u Podgorici.

Poslovni prostor kompanije Monteco, koja je sponzorisala događaj, transformisan je intervencijom mladih umjetnika, organizatora, u ambijent koji ističe umjetnička djela. Sama ideja Hajdane i Stefana, kako kažu, osim promocije umjetnosti i društvenog aktivizma, ima za cilj i da pokaže da mnoga mjesta u gradu mogu postati umjetnička pozornica, a ne samo galerije. Izložba će biti otvorena do 7. jula.

Bonus video: