EMISIJA O POLITIČKOJ SITUACIJI U ZEMLJI

Marković: Sve oči uprte u Stankovića nakon ukidanja imuniteta Medojeviću

Gosti emisije "Načisto" bili su Mihailo Jovović, glavni i odgovorni urednik ND "Vijesti", Nikola Marković, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Dan" i Sead Sadiković, novinar TV Vijesti
322 pregleda 0 komentar(a)
Načisto, Foto: TV Vijesti
Načisto, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 04.04.2019. 23:00h

Tema ovonedjeljnog izdanja emisije "Načisto" sa Petrom Komnenićem bila je analiza političke situacije u zemlji.

Gosti emisije bili su Mihailo Jovović, glavni i odgovorni urednik ND "Vijesti", Nikola Marković, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Dan" i Sead Sadiković, novinar TV Vijesti.

21:35 Jovović je izrazio nadu da se u Crnoj Gori neće ponoviti scenario viđen u Makedoniji, i kazao da je Crna Gora primjer u regionu kao zemlja gdje se narodi koji u njoj žive međusobno ne sukobljavaju.

"Ne mogu bojkotovati do 2020. godine, hoće li tada izbore bojkotovati? Oni treba da se dogovore šta to oni hoće," rekao je Jovović.

21:29 Marković smatra da bojkot Skupštine ipak jeste jedan od načina da se vrši pritisak na raspisivanje izbora.

"Pregovora sa DPS-om nema, ali pregovora cijele opozicije svi političkih subjekata itekako ima," rekao je on.

Sadiković, ipak, smatra da su novonastale podjele u opoziciji dovoljno jake i da idu u korist vlasti.

21:25 "Mi se bojimo rata, a imamo NATO," ukazao je Sadiković na paradoks u kojem je, kako navodi, "međunarodna zajednica je dosta režirala stvari i uslove u Crnoj Gori."

21:15 Marković navodi da se tenzije u zemlji mogu smanjiti što skorijim rješavanjem slučaja "državni udar" i smatra da DPS-u najviše odgovara da suđenje traje do sljedećih izbora.

21:10 Kada je u pitanju današnja odluka parlamenta o ukidanju naknada za majke sa troje i više djece, Sadiković smatra da je uvođenje naknada bilo vrlo plodno za partije koje su željele doći do političkih poena.

"Žene na ulicama Rožaja su otvoreno rekle da glasaju DPS-a jer im niko ne može takav zakon obezbijediti sem DPS," rekao je on.

21:02 Jovović je još jednom naglasio da je tužilaštvo najslabija institucionalna karika u Crnoj Gori.

"Neke istrage se rade jer ima ljudi koji mogu, ali ne postoji politička volja. Vlast štiti svoje članove koji su se obogatili neosnovano," rekao je Jovović.

20:58 Nakon što je voditelj emisije "Načisto" Petar Komnenić saopštio da je poslaniku DF Nebojši Medojeviću ukinut imunitet, Marković je kazao da su sada "sve oči uperene u Vrhovnog državnog tužioca".

"Stvar je prilično delikatna, nekoliko poslanika PzP su rekli da neće dozvoliti hapšenje," kazao je Jovović, koji je dobrim ocijenio potez da poslanici Fronta ostanu u Skupštini, iako to dodatno komplikuje situaciju.

20:40 Kada su u pitanju optužbe Katnića prema advokatu Goranu Rodiću, kojeg sumnjiči za stvaranje kriminalne grupe, Jovović smatra da su optužbe specijalnog tužioca uslijedile zbog Rodićevog stava povodom navodnog državnog udara, kada je o tom događaju govorio ono što misli.

"Ja znam da je advokat Rodić hvalio Katnića, govorio je veoma pohvalno o njemu, bili su kolegijalni. Kada se Rodić uključuje u priču o državnom udaru - počinju stvari da se dešavaju," naglašava Jovović.

20:32 Jovović je kazao da se sve češće čuje u javnosti da Specijalni tužilac Milivoje Katnić i Vrhovni tužilac Ivica Stanković ni ne pričaju.

"Nisam siguran koliko Ivica Stanković treba da bude aktivan. On može da preuzme neki slučaj ali nije preuzeo nijedan. Drugo je pitanje u kakvim su oni odnosima," rekao je Jovović.

20:25 Marković je kazao da ne pamti da je nekad ovako javno i unaprijed najavljivano nečije hapšenje i osudio lični pristup specijalnog tužioca ovom slučaju.

20:17 Sadiković navodi da je "stavljanje okova na ruke Medojevića - stavljanje okova svima nama, to je stavljanje okova na slobodnu riječ."

20:13 Mihailo Jovović, glavni i odgovorni urednik ND "Vijesti", kazao je da se stiče utisak da specijalni državni tužilac bira šta će da radi i kako će da radi.

20:03 Nikola Marković je, povodom glasanja o ukidanju imuniteta poslaniku Demokratskog fronta, Nebojši Medojeviću, kazao da kada je pravda selektivna, da se tu ne radi o pravdi već o odmazdi.

"Postoji potrebna većina, ni sam poslanik Medojević nema ništa protiv da se njemu skine imunitet. Namjera je sporna," kazao je Marković.

On smatra da nema potrebe da se poslanik ponižava niti da se hapsi, pošto ne može on uticati na svjedoke niti napustiti zemlju.

Preporučujemo za Vas