Počelo suđenje Nikšićanima za šverc narkotika: Žurka je uvijek kad ima novca

“Nisam nikome prodavao drogu. Potičem iz imućne familije i stvarno nijesam imao potrebu da se bavim time”, kazao je Delibašić.
319 pregleda 3 komentar(a)
Novac
Novac
Ažurirano: 28.06.2017. 12:29h

Nikšićanin Dejan B. Delibašić (26) kazao je juče u podgoričkom Višem sudu da nikada nije koristio, ali ni prodavao drogu, objašnjavajući da za tim nije bilo potrebe - jer potiče iz imućne familije.

Njemu i njegovim sugrađanima Tadiji M. Ćoroviću (31), Tomu M. Vučkoviću (31), Goranu V. Nikitoviću (29) i Vojinu M. Adžiću juče je počelo suđenje za šverc narkotika.

Svi uhapšeni u policijskoj akciji “Paketić” pred sudijom Miljanom Pavlićević negirali su da su počinili krivična djela.

“Nisam nikome prodavao drogu. Potičem iz imućne familije i stvarno nijesam imao potrebu da se bavim time”, kazao je Delibašić.

Ćorović je rekao da nikad nije prodavao drogu, ali da jeste zavisnik.

“Ne znam zašto sam ovdje stvarno. Nije mi jasna ova optužnica. Korisnik sam droga i to je činenica, ali je nikad nijesam prodavao. Ta količina heroina koji je pronađen u mom stanu je bila za ličnu upotrebu. Pozajmio sam na kamatu 200 eura i kupio veću količinu droge, jer mi tako ispadne jeftinije, mada je bila jako lošeg kvaliteta”, naveo je Ćorović.

Odgovarajući na pitanje advokata Božine Banovića, Ćorović je rekao da se ne sjeća da li je nekada pravio žurku u kući Adžića.

“Ne mogu se sjetiti toga. Kada imam novca, meni je žurka svaki dan”, odgovorio je optuženi.

Kazao je da nikad drogu nije prodao Adžiću, ali i rekao da su znali ponekad da popuše po jedan džoint.

“Sa njim sam bio u komunikaciji jer sam mu preprodavao stvari kako bih došao do novca da kupim drogu”, kazao je Ćorović.

Vučković je istakao da nikad nije konzumirao “žuto”, već da je ponekad pušio “travu”, koja mu je i nađena prilikom pretresa.

Nikitović je negirao da je prodavao drogu, a Adžić se branio ćutanjem.

Suđenje se nastavlja 5. septembra.

Bonus video: