ODBOJKA: NAŠ PRIMAČ PRVI PUT U TURSKOJ

Božo Ćuk potpisao za Arhavi

85 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 28.06.2017. 10:54h

Turska je peta zemlja u kojoj će Božidar Ćuk igrati od 2013. godine kada je počeo inostranu karijeru, po odlasku iz Budvanske rivijere. I prvi put neće igrati u elitnom društvu – primač crnogorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore objašnjava zašto je izabrao turski Arhavi, koji igra u tamošnjoj drugoj ligi (zapravo se zove Prva liga, jer je Super liga elitni rang u odbojkaškoj ligi Turske)...

"To je ekipa koja hoće da uđe u Super ligu. Imao sam ponude i od prvoligaških klubova, ali sam se, ipak, odlučio za ovaj klub jer su mi ponudili ugovor na jednu plus jednu godinu. Ako se plasiramo u elitu, onda ću dogodine svakako igrati Super ligu", kaže za „Vijesti“ Božidar Ćuk.

Rodom iz Ljubinja (Bosna i Hercegovina), Ćuk je 2006. godine (dvije godine nakon brata Gojka) stigao u Crnu Goru, u OK Budva, nakon čega je nosio dres Studentskog centra i Budvanske rivijere, a onda je ljeto 2013. godine otišao u francuski Narbon. Nakon toga je igrao u grčkom Etnikosu, švajcarskom Dragonsu, grčkom Olimpijakosu, te prošle sezone za Al Arabi iz Katara i francuski Poatje.

Naredne sezone će igrati u gradiću od 15-ak hiljada stanovnika na obali Crnog mora, zahvaljujući i savjetima koje je dobio od njegovog bivšeg trenera iz Budvanske rivijere i prvog selektora u nezavisnoj državi, Veselina Vukovića, trenera japanskog JT Tandersa iz Hirošime.

"Dao mi je nekoliko savjeta, jer u tom klubu ima neke poznanike koji sa njim radili dok je bio u Halkbanci. Rekao mi je da je organizacija kluba odlična, i to je jedan od razloga zašto sam pristao da idem tamo", dodao je Ćuk.

Božidar je ovog ljeta bio angažovan sa reprezentacijom Crne Gore u dvije akcije pod kormilom novog selektora Veljka Bašića. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo naša selekcija nije uspjela da izbori vizu za šampionat svijeta, jer je zauzela četvrto mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, iza Rusije, Estonije i Rumunije, sa dvije pobjede (Mađarska, Kosovo) i tri poraza (Rusija, Estonija, Rumunija) na turniru u Talinu, dok je treći nastup u trećoj diviziji Svjetske lige završila u grupnoj fazi, na ukupno šestom mjestu, sa po tri pobjede (Tunis, Kineski Tajpeh, Kazahstan) i poraza (Estonija, Kineski Tajpeh, Tunis).

"Samo znam da možemo dosta bolje nego što smo igrali ovog ljeta", kratkim komentarom o reprezentaciji je zaključio Božidar Ćuk.

Preporučujemo za Vas