Ragbi savez sam prikuplja novac za odlazak na Evropsko prvenstvo

redsjednik Saveza Mišel Milović kaže da je nacionalni tim do sada veoma dobro predstavljao Crnu Goru na evropskim takmičenjima, ali da bez pomoći države i sponzora ovaj sport ne može da opstane
0 komentar(a)
Ragbi reprezentacija Crne Gore, Foto: Goran Kapor
Ragbi reprezentacija Crne Gore, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 27.06.2017. 16:04h

Crnogorska ragbi reprezentacija se za Evropsko prvenstvo priprema na Cetinju u skromnim uslovima, a novac za odlazak na ovo takmičenje prikupljaju članovi Ragbi saveza i ljubitelji ovog sporta.

Evropsko prvenstvo prve divizije u olimpijskoj verziji u ragbiju sedam počinje 2. jula u bugarskom gradu Burgas, a naša reprezentacija se kvalifikovala osvajanjem drugog mjesta na EP druge divizije.

Ragbi savez Crne Gore nije dobio novac na konkursu Ministarstva sporta zato što se ragbi nije našao u kategorizaciji sportova Crnogorskog olimpijskog komiteta, kao i još 12 drugih sportskih saveza koji nisu njome obuhvaćeni.

Takođe, RSCG protekle sedmice nije dobio ni novac na konkursu Komisije za raspodjelu prihoda od igara na sreću, zbog čega je ljudima iz ragbi organizacije ostalo samo da iz svog džepa finansiraju odlazak reprezentacije na ovo takmičenje.

Zbog nedostatka novca na Evropsko prvenstvo nije otišla ženska reprezentacija.

Predsjednik Saveza Mišel Milović kaže da je nacionalni tim do sada veoma dobro predstavljao Crnu Goru na evropskim takmičenjima, ali da bez pomoći države i sponzora ovaj sport ne može da opstane.

"Crna Gora ima veoma dobre igrače, a dokaz za to je i što su četvorica reprezentativaca pozvani na probu u francuski klub Viši nakon dobre igre na grupi Evropskog prvenstva koju smo organizovali u Tivtu. U Francuskoj će od 8. do 15. jula biti Marko Andrić, Milan Radović, Dušan Vučićević i Damir Abdinović. Ako zadovolje kriterijume moći će tamo i da ostanu", rekao je Milović.

Crnogorska reprezentacija će na EP u Bugarskoj biti u grupi sa Srbijom, Turskom i Mađarskom. U ovoj diviziji postoje još dvije grupe sa po četiri reprezentacije.

Prva dva mjesta u diviziji obezbjeđuju od naredne sezone takmičenje u elitnoj grupi "Trophy", čiji članovi učestvuju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Posljednja dva mjesta vode u niži rang, gdje je Crna Gora bila do prošle godine.

Bonus video: